ULUSLARARASI OSMANELİ SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ BAŞLADI

ULUSLARARASI OSMANELİ SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ BAŞLADI

Osmaneli Uluslar arası Sosyal Bilimler kongresi başladı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde, Üniversitenin himayesinde...

A+A-

Osmaneli Uluslar arası Sosyal Bilimler kongresi başladı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde, Üniversitenin himayesinde ve Osmaneli Belediye Başkanlığının ve Kaymakamlığının destekleri ile toplanan kongreye yerli ve yabancı olmak üzere 200’ün üzerinde akademisyen katıldı. 160 Bildirinin sunulacağı kongre üç gün boyunca devam edecek.

osmaneli-haber2.jpg

Uluslar arası Osmaneli Sosyal Bilimler kongresinin açılış töreni, Osmaneli Meslek Yüksek Okulunda 12 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 09.30 yapıldı. Açılış törenine Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can ve il ve ilçe protokolü katıldı. Kongrenin açış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, “Malum sürecin ardından bu kongreyi toplamak çok önemli idi. Kongrenin toplanmasında büyük emeği olan Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Do. Dr. Murat Ercan’a, Osmaneli Kaymakamımız Edip Çakıcı’ya ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Geçmişten günümüze katıldığım kongreleri gözden geçirdiğimde, geçmişte hocalarımız kara tahta önünde elinde tebeşir ile ders anlatır gibi bildiri sunarlardı. Bildirilerin ardından soru cevap kısmında çok güzel ilmi tartışmalar olurdu. Günümüzde kongreler daha farklı bir halde. Teknolojinin daha fazla kullanıldığı kongreler yaşamaktayız. Osmaneli Sosyal Bilimler Kongresinin Osmaneli’ne ve memleketimize hayırlı olsun” dedi. 

osmaneli-haber4-002.jpg

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Göreve geldiğimiz günden beri, Üniversitelerimiz ile daima işbirliği içerisinde bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde, Osmaneli ilçemizin tarihinin MÖ 8 bin yıllarına dayandığını öğrendik. İlçemizi sanayinin yanı sıra bir turizm ve kültür şehri yapmak için çabalıyoruz. Gelecekte Osmaneli bölgemizin Turizm yıldızı olacaktır.  Tarihi evlerimiz ve konaklarımızla, özellikle geçmişi Emeviler’e dayanan içmecelerimizle bir turizm kenti olma yolunda ilerliyoruz. Yine Milli Eğitim müdürlüğümüz ve Üniversitemiz işbirliği ile oluşturduğumuz Sürekli Eğitim Merkezimizde bugüne kadar 5000 kişiyi eğiterek sertifika verdik. Bu konuda da yine bölgemizde tek olmanın gururunu yaşamaktayız. Yerel yönetim olarak üniversitelerimiz ile birlikte çalışmaya büyük özen gösteriyoruz. Her konuda bizlere yardımcı olan üniversitelerimize teşekkür ediyorum. Osmaneli Sosyal Bilimler kongresinin de ilçemizde yapılması, ilçemiz açısından çok büyük önem arz etmektedir. Katkısı geçen herkese teşekkür diyorum” dedi. Kongrenin açılış töreninde bir konuşma yapan Bilecik Valisi Süleyman Elban’da, “Yaklaşık 3,5 aydan beri Bilecik’te Valilik yapmaktayım.  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile daima yakın çalışma yapmayı istedim. Üniversitelerimiz bizlere ışık olsun, bizleri daima dinamik tutsun istiyorum. Ülkemizde 10 yıl önce her ile bir Üniversite olsun denilince tepki ile karşılanmıştı. Bugün geldiğimiz noktada her ilimiz de Üniversitemiz var. Bakınız bugün Bilecik’te kurulan Üniversitemizin Osmaneli ilçesindeki Meslek Yüksek Okulunda kongre düzenliyoruz. Bu çok önemli bir gelişmedir. Bilimsel çalışmalar yapmak için büyük şehirlere gitmeye lüzum kalmamıştır. Artık her şey internet ile elimizin altındadır. Teknolojik gelişmeler de bilimsel çalışmaları kolaylaştırmaktadır. Bizlerin bu kongreden beklentimiz, bize de dokunmasını istiyoruz. İlimize katkı sağlamasını, şu bildiriden şu sonuç çıktı, alın Bilecik olarak bundan faydalanın denmesini istiyoruz. Yıllar önce Türkiye’nin Malezya olması konuşuluyordu. Fakat teknolojik çalışmalarda henüz bir Malezya değiliz, olmamız için de çok çalışmamız gerekmektedir. Uluslar arası bir kongrenin açılışının Osmaneli İlçemizde yapılmasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirerek, kongrenin toplanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

osmaneli-haber3-002.jpg

Osmaneli Sosyal Bilimler Kongresi, Prof. Dr. Yücel Öztürk’ün oturum başkanlığını yaptığı Kırım Özel Paneli ile devam etti. Kongrenin öğleden sonraki oturumlarında ise, Doç Dr. Oktay Selim Karaca başkanlığındaki oturumda Osmaneli Halk Kültüründe Doğum ve Evlenmeyle ilgili inanç ve uygulamalar, V.K Tredyakovski’nin Çeviri Faaliyetleri ve Görüşleri, Toplumsal Meseleler ve Türk Edebiyatında Spor Kültürü, Söğüt’te Doğum, Düğün ve Ölüm Gelenekleri üzerine bir Araştırma bildirileri sunuldu.  Kongreye verilen aranın ardından, Doç. Dr. Hüseyin Sadoğlu, Yrd. Do. Dr. Pınar Özden Cankara ve Yrd. Doç Dr. Resül Yazıcı’nın başkanlığını yaptığı oturumlarda akademisyenler çeşitli konularda bildirilerini sundular.

osmaneli-haber5-001.jpg

Osmaneli Sosyal Bilimler Kongresinin birinci günü saat 17.00de sona erdi. 3 Gün sürecek olan kongrenin 2 ve 3. Gün oturumları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde devam edecektir. 

Bu haber toplam 3813 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.