TUT ELİMDEN ÖĞRETMENİM - EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

TUT ELİMDEN ÖĞRETMENİM - EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Osmaneli Milli Eğitim Müdürlüğü “TUT ELİMDEN ÖĞRETMENİM" Eğitim Koçluğu Projesini başlattı.. Sınavlara hazırlanan 8.ve 12. sınıf öğrencilerine...

A+A-

Osmaneli Milli Eğitim Müdürlüğü “TUT ELİMDEN ÖĞRETMENİM" Eğitim Koçluğu Projesini başlattı.. Sınavlara hazırlanan 8.ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan bu proje de öğrencilerin TEOG ve YGS/LYS başarısını artırmak amaçlanıyor.Proje hakkında açıklamada bulunan  Osmaneli  Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci : “ Eğitim Koçluğu kapsamında oluşturulan "TUT ELİMDEN ÖĞRETMENİM" Projemiz ile öğretmen, öğrenci ve veli iletişimimizi artırmak ,öğrencinin; kendini tanıması, kişisel ve sosyal yönden gelişmesi, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesi, öğrenme becerilerini kazanması, okul ve sınav başarısının artırılması,  organizasyonel beceriler ve sorumluluk duygusu geliştirmesi, yaşadığı veya karşılaşabileceği problemlerle baş etme becerisini geliştirmesi, öğretmeni ile geleceğe en iyi şekilde hazırlanması ,  İlçemizin TEOG ve YGS/LYS başarımızı çok daha iyi seviyelere çıkarılması amaçlanmaktadır. " diye belirtti.

Proje kapsamında  her öğretmene en az beş en fazla on öğrencinin sorumluluğu verilecek ve öğretmenler öğrencilerle günlük olarak görüşecekler.  Öğretmenler her öğrencinin seviyesine uygun bir Çalışma Çizelgesi  hazırlayacak ve ilgili öğrenciye teslim edecekler. Öğrenciler daha sonra  bu Çalışma Çizelgesine göre konu tekrarı,soru çözümü ve kitap okumasını gerçekleştirecek.Öğrenci yaptığı çalışmalarını daha sonra  velisine imzalatacak.Öğrenci bir gün sonra o çalışmasını Eğitim Koçuna getirerek incelettirecektir. Eğitim Koçu öğrencisinin yaptıklarını inceleyecek eğer o gün yapılması gerekenleri öğrencisi yerine getirmiş ise velinin imzasının yanına kendisi de imzalayacaktır. Eğer imzalanmamışsa  kendisi de imzalamayıp velisi ile görüşüp nedenini öğrenecektir. İlçe milli Eğitim müdürü Mahmut Ekinci bu sayede "Öğretmen; velinin imzasıyla öğrencinin evdeki çalışmasını takip edecek; veli de öğretmenin imzası ile öğrencinin okuldaki çalışmasını takip edecektir. Bunun yanın da yapılan bütün sınavların istatistiği tutulacak her Kazanım Değerlendirme Sınavı sonrasında Eğitim Koçları kendi grubunun öğrenci velileri ile toplantı yaparak yapılması gerekenler üzerinde çalışmalar yapacaklardır. Bu şekilde projemiz devam edecektir. Aynı zaman da her öğretmen haftada en az bir defa veliyle ya yüz yüze yada telefon ile görüşerek çocuk ile ilgili bilgi alacak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de ayda en az bir defa bütün öğrenci velilerini arayarak proje  ile ilgili bilgi alacaktır. Projenin amacına ulaşıp öğrencilerimizin başarılı olabilmesi için velilerimizin çocuklarını günlük olarak takip edip çalışma formunu imzalamaları gerekiyor. Tekrar ifade etmek istiyorum öğrencilerimizin başarısı için bizler ve öğretmenlerimiz kadar velilerimizin de projeyi sahiplenmesi gerekiyor. Velilerimiz projeyi sahiplenip çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirirlerse bu yıl ilçe olarak çok iyi sonuçlar alacağımıza eminiz ve çocuklarımızın, ilçemizin geleceği için projelerimiz devam edecektir” diye ifade etti.
 


Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.