TUĞGENERALLİKTEN TÜMGENERALLİĞE TERFİ ETTİ

TUĞGENERALLİKTEN TÜMGENERALLİĞE TERFİ ETTİ

15 TEMMUZ GECESİNİN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARINDAN ZAFER KOÇ PAŞATUĞGENERALLİKTEN TÜMGENERALLİĞE TERFİ ETTİ

A+A-

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi gecesi TSK’nın sadece milletin emrinde olduğunu Bilecik’ten adeta dünyaya haykırırcasına “Her kim ki emir komuta zincirini almak üzere Tugay’a gelirse vurun” emrini veren Bilecik Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, Tuğgenerallikten Tümgeneralliğe terfi etti.

İçişleri Bakanlığına ait atama kararları kapsamında jandarma genel komutanlığı atama kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ilimizin başarılı Tugay Komutanı Halis Zafer Koç terfi ettirildi ve Tümgeneral oldu. Halis Zafer Koç Paşa, yeni rütbesiyle birlikte Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı olarak atandı.

Halis Zafer Koç’tan boşalan Bilecik Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı görevineyse Tuğgeneral T. Selçuk Yücel atandı.

BİLECİKLİLERİN GÖNLÜNDE TAHT KURDU

Zafer Paşa, ilimizde görev yaptığı 5 yıllık süre zarfında adeta Bileciklilerin gönlünü fethetti. Vatandaşlarla kurduğu sıcak ilişkiler ve mütevazı yapısı kamuoyunun takdirini kazandı. İlimizden ayrılacak olması yürekleri burksa bile ülkemiz açısından kritik bir görevin kendisine emanet ediliyor olması sevinçle karşılandı.

15 TEMMUZ’UN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARINDAN OLDU

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece tüm gözler Bilecik Jandarma Tugay Komutanlığı’na çevrildi. Ancak çok geçmeden Bilecik askeriyesinin devletinin ve milletinin yanında yer aldığı öğrenildi.

Zafer Paşa, o gece İstanbul’daydı ve Bilecik’e dönmek üzere yola çıktığında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün kapatılmasından dolayı yolda mahsur kaldı. Tugay Komutanlığı görevi ise vekâleten 9. Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit’te idi.

‘VURUN EMRİNİ VERDİ’

Zafer Paşa ve Albay Yiğit o gece sürekli telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Darbeci hainler tugay komutanlıklarına sözde atamalar gerçekleştirmeye başlamışlardı ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şanlı üniformasının yüklediği sorumluluğun bilincini çok iyi bilen Halis Zafer Koç’un onlara pabuç bırakmayacağını hesaba katmamışlardı. Nitekim Zafer Paşa ile Albay Yiğit arasında geçen telefon görüşmelerinin son bölümünde o tarihi emir kayıtlara geçti. Zafer Paşa, TSK’nın sadece milletin emrinde olduğunu Bilecik’ten adeta dünyaya haykırırcasına ‘Her kim ki emir komuta zincirini almak üzere Tugay’a gelirse vurun’ emrini verdi.

Zafer Paşa, Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi’nde, Alp Kıyafetli askerler tarafından tutulan ‘Saygı Nöbeti’ projesinde de önemli rol oynadı. Projenin mimarları arasında yer alan Zafer Paşa, askeri kimliği ve görevinin yanı sıra ilimize kattığı değerle birçok kesimin hayır duasını almayı başardı.

Yine Zafer Paşa döneminde, Söğüt’te bulunan Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı büyütülüp, geliştirilerek Alay Komutanlığı haline getirildi.

Osmaneli Haber Gazetesi olarak, Zafer Paşa’ya yeni görev yerinde başarılar diler, sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu bir yaşantı temenni ederiz.

Bu haber toplam 2988 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.