TARİHİ ÇARŞININ RESTORASYONU İÇİN 1.200.000 TL’LİK PROJE ONAYLANDI

TARİHİ ÇARŞININ RESTORASYONU İÇİN 1.200.000 TL’LİK PROJE ONAYLANDI

Osmaneli’nin Camikebir ve Camicedit mahallelerini kapsayan, Aynalı kahve olarak adlandırılan eski çarşı için Osmaneli Belediyesinin hazırlamış olduğu...

A+A-

Osmaneli’nin Camikebir ve Camicedit mahallelerini kapsayan, Aynalı kahve olarak adlandırılan eski çarşı için Osmaneli Belediyesinin hazırlamış olduğu proje Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Eski çarşının restorasyonu için Osmaneli Belediyesine Bakanlıktan 1 Milyon İki yüz Bin TL ödenek çıktı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,  “Sakarya Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Konak ve dükkânların tekrar canlandırılması, restore edilmesi projemiz onaylandı. Bugün Ankara da Kalkınma Bakanlığı Tarafından düzenlenen toplantıya katıldık.

BEBKA kapsamında bu güne kadar Kalkınma Bakanlığı ile 1-Ver Elini Osmaneli(Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesisi Projesi(Türkiye birincisi proje), 2-Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi kurulması 3-Eğitimde Akreditasyon projesi, 3-Eğitimcilerin eğitimi projesi 4-Sebze, Meyve paketleme projesi,5-İş Geliştirme Merkezi( Tarihi Çarşı restorasyonu ve tekrar işlev kazanması) projelerini yaptık. İlk 4 proje bitti ve Osmaneli için büyük katkı sağladı.

Yeni onaylan 1.2000.000- TL Yatırımla gerçekleştireceğimiz projemizle Tarihi Çarşı tekrar canlanacak. Kalkınma Bakanlığımıza, Bebka yöneticilerine, Başta proje yöneticisi Abdullah Tetik olmak üzere, proje ekibimize teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Osmaneli hedeflerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.