SÜLEYMAN HOCALAR EFENDİ KONAĞI’NIN RESTORASYONU TAMAMLANDI

SÜLEYMAN HOCALAR EFENDİ KONAĞI’NIN RESTORASYONU TAMAMLANDI

Yüzyıllar öncesinde yapılmış ve günümüze kadar ulaşmış olan Osmaneli tarihi konakları ve evlerinin tamir ve tadilatları devam ediyor. Osmaneli Belediyesi...

A+A-

Yüzyıllar öncesinde yapılmış ve günümüze kadar ulaşmış olan Osmaneli tarihi konakları ve evlerinin tamir ve tadilatları devam ediyor. Osmaneli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl restorasyon çalışmalarına başlanan Süleyman Hocalar Efendi Konağı restorasyonu tamamlandı. 

Osmaneli Belediye başkanı Münür Şahin Süleyman Hocalar Efendi Konağı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile "Osmaneli Belediyesi Tarih Müzesi" olarak restorasyonuna başladığımız konağımızın inşaatını tamamladık. Osmaneli Belediyesi restorasyon ve inşaat ekibince tamamen kendi ustalarımız ve mühendislerimizce yapılan restorasyonla büyük avantaj sağladık. Bu yıl içinde 10 konağımızın restorasyonunu tamamlamış olacağız.
Konağımızın üç katından üsteki iki katı Tarih Müzesi olarak kullanacağız. Alt katı ise ramazan ayında olduğu gibi kadınlarımıza yönelik Kuran Kursu, Mevlüt vb dini törenler için kullanacağız.
Süleyman Hocalar Efendi Konağı Müzesi için tüm Osmaneli halkından eski giysi, mutfak eşyası, fotoğraf, ev aletleri, çini, çıkrık, vb eşyaları belediyemize teslim etmelerini bekliyoruz” dedi. 


Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.