ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI SAKİN GEÇTİ

ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI SAKİN GEÇTİ

Osmaneli Belediye Meclisi 07 Şubat 2017 Salı günü saat 17.00’da belediye meclis toplantı salonunda toplandı. Belediye başkanı Münür Şahin toplantıyı...

A+A-

Osmaneli Belediye Meclisi 07 Şubat 2017 Salı günü saat 17.00’da belediye meclis toplantı salonunda toplandı. 
Belediye başkanı Münür Şahin toplantıyı açış konuşmasında, çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “TOKİ konusunu tamamladık. Yalnız burada 3 aylık bir ihale süreci varmış. İhale, yer teslimi gibi konular 3 ay gibi bir zaman alıyor. TOKİ’nin yapacağı konutların satım işinde herhangi bir sıkıntı yok. Şu anda bile inşaatın ne zaman başlayacağını soranlar var. Yine Pil Fabrikasından itibaren 4 Kilometrelik şehir içinden geçen karayolunun yapımına da Mart ayı sonu veya Nisan ayının başında başlanacaktır. Belediyemizin diğer hizmetleri aksatılmadan devam etmektedir” dedi.

Belediye Meclisinin gündem maddelerine geçen Başkan Şahin, 
1.    Madde; Belediye Başkan Yardımcısının maaşının belirlenmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. 
2.    2. Madde; Teminat Mektubu için İpotek Verilmesi (Belediye Şirketi) oylamasına geçildi. Gündemin 2. Maddesine MHP ve CHP Meclis üyeleri ret oyu verdiler. MHP Meclis grubu adına konuşan Meclis Üyesi Hasan Eroğlu, Başkanım biz belediye şirketinin ne iş yaptığını, bünyesinde kimleri çalıştırdığını bilmiyoruz. Bunun için ret oyu veriyoruz” dedi. CHP Meclis Üyesi Hüseyin Nusret Dinçer’de, “Biz baştan beri belediye şirketine karşı olduğumuz için ret veriyoruz” dedi. Bunun üzerine Başkan Münür Şahin 2. madde ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediye olarak yapmış olduğumuz hizmetleri daha ucuza mal etmek için kurmuş olduğumuz Belediyemiz şirketi, yapacağı işlerle ilgili olarak kanunen Teminat Mektubu vermesi gerekmektedir. Şirketin teminat mektubu verebilmesi için Belediye olarak ipotek göstermemiz gerekiyor. Belediye hizmetlerini dışarıdan firmalara yaptırdığımızda daha pahalıya geliyor, bunun için kendi Belediye şirketimize yaptırıyoruz bazı işlerimizi, bu ipotek bunun içindir. Burada hem Belediyenin hem milletin karı vardır” dedi. İkinci madde oy çokluğuyla kabul edildi. 
3.    Gündemin 3. Maddesi numarataj çalışmaları ise yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi. 


Bu haber toplam 1601 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.