Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

Osmaneli Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını 07 Aralık 2021 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında gerçekleştirdi.

Osmaneli Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını 07 Aralık 2021 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında gerçekleştirdi.

Aralık ayı olağan meclis toplantısında 4 gündem maddesi yer aldı. Belediye çalışmaları ile ilgili olarak Belediye Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Münür Şahin, ‘‘Tekke seyir tepesi 2022 yılı haziran ayından itibaren düğün almaya başladı.  Yine Osmaneli’ de ihtiyaç duyduğumuz küçük çocuklarımız için, özellikle aileler işten çıkana kadar hizmet verecek kreş hazırlanıyor ve ben inanıyorum ki bizim kreşimiz bu bölgede ki çok önemli ve çok güzel bir kreş olacak. Aynı zamanda kantarın bulunduğu bölgede, kantarı kaldırıyoruz. Orası da park ve halısaha oluyor.  2 tane kapalı spor salonuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında protokolünü yakında imzalayacağımız, sonradan ilave edildiği bir kapalı yüzme havuzu olacak ’’ dedi.

Yaşam kalitesini olabildiğince yukarıya çekme düşüncesiyle hareket ediyoruz

Osmaneli halkının beklemiş olduğu hizmetleri yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Şahin ‘‘Bildiğiniz gibi aşçılık okulunu teslim ettik. İyi bir uygulama oldu ve biz inanıyoruz ki önümüzdeki yıllardan itibaren televizyon programlarında falan sıkça çıkacak bir mekan olacak.  Osmaneliye turizm bölümü de geldi. Bu şekilde çalışmalar devam ediyor. Osmaneli ilköğretim okulu,Atatürk ilköğretim okulları da yakın bir dönemde hizmete girmesiyle birlikte Osmaneli’ de eğitimde belli bir çizgiyi yükseltmiş olacağız. Yüksek hızlı trenle ilgili çalışmalar da başladı, bu da önemli bir gelişmeydi. Baktığımız zaman her alanda birlik ve beraberlik içerisinde, Osmaneli halkının bizden beklemiş olduğu hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz ’’ ifadelerine yer verdi.

Toplantının devamında gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. Gündemin 1. Maddesinde yer alan 2022 yılı Gider Bütçesinin görüşülmesi, 2. Maddesinde yer alan 2022 yılı Gelir Bütçesinin görüşülmesi ve 3. Maddesinde yer alan Bütçe kararnamesinin görüşülmesi oylanmak üzere bir hafta sonraya ertelendi.  4. Maddede yer alan Ücret tarifelerinin görüşülmesi maddesi ‘‘Tarifelerde enflasyon kadar artış yapılması’’ oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclis toplantısı, Saat 18.00’da sona erdi.

Bilecik Haberleri