Şehirler ve Kültür Gezileri  Devam Ediyor

Şehirler ve Kültür Gezileri Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Şehirler ve Kültürler' projesi kapsamında, 120 öğrenci dün saat 7.00'de Osmaneli ilçemizi ziyaret etti

A+A-

 

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında İzmir, Kayseri ve Bingöl’den gelen öğrenciler Sakarya kıyısında sabah yürüyüşü ile ilçemizi gezmeye başladı. Aya Yorgi kilisesini gezen öğrenciler, Osmaneli Belediye Rehberi Remzi Öner'den kilisenin tarihi hakkında bilgi edindiler. Öner kilisenin restore edilerek kültür merkezi olarak kullanılmayı düşünüldüğünü söyledi. Ayrıca Osmaneli'de yoğun bir şekilde akademik faaliyet yürütüldüğünü ve İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bilecik'te bulunan üniversitelerin çalışmaları olduğunu toplantı, çalıştay, sergi, akademik çalışmaların burada yapılabileciğini belirti. Kilisenin korunması gereken sit alanının projelendirildiğini ve Kültür Bakanlığında incelenmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Osmaneli'nin tarihi sokaklarında geziye devam eden öğrenciler daha sonra Rüstem Paşa Camisini gezdi. Necla Hanım Konağı’nda ikramlar eşliğinde dinlenen öğrenciler ardından ilçemizden ayrıldı. (Tuğba TIRPAN)

img_0782.jpg

img_0794.jpg

img_0806-001.jpg

img_0818.jpg

foto-galeri-icin-tiklayiniz.png

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.