Kur’an Kursu Öğrencilerinden Yıl Sonu Etkinliği

Kur’an Kursu Öğrencilerinden Yıl Sonu Etkinliği

Osmaneli'nde  Kuran Kursu'nu tamamlayan öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi. 20 Haziranda başlayan Kuran Kursları'nda 935 öğrenci katıldı....

A+A-

Osmaneli'nde  Kuran Kursu'nu tamamlayan öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi. 20 Haziranda başlayan Kuran Kursları'nda 935 öğrenci katıldı. Sakarya Salonunda gerçekleşen etkinliğe İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcı Hayati Kaba, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, İlçe Müftüsü Murat Göksu ,öğrencilerin ailesi ve bir çok vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Aydın Bostancı yaptığı konuşmada "Vatandaşlarımızı dini konularda aydınlatmayı amaç edinen Diyanet İşleri Başkanlığı okullar kapandıktan sonra camilerde ve Kuran Kurslarında yaz kursuları planlamış, çocuklarımıza yönelik kitaplar hazırlayarak, onlara doğru dini bilgiler vermeyi ve Kur'an-ı Kerim okumayı öğretmeyi hedeflemiştir. Bir çocuğun hayatı boyunca kendisine gerekli en temel dini bilgileri öğrendiği bu kurslara gösterilen ilgi memnuniyet vericidir.

Genellikle cami içinde yapılan bu kurslar çocuklarımıza, abdest namaz gibi konuları tatbikti ile öğrenme fırsatı vermektedir. Ayrıca bu kurslarımızda vatan, millet, bayrak, ezan gibi milli ve kutsal değerlere karşı saygı anne, baba,  akraba, komşu ve diğer insanlara karşı sevgi, dini ve ahlakı bilgiler, öğretilmekte ,namaz sure ve dualarının usulüne göre ezberlenmesi ve Kur'an ı Kerim okumaları sağlanmaktadır" dedi. Program öğrencilerin hazırladıkları ilahi , şiir ve sunumların ardından sona erdi.

img_0741.jpg

muftu.jpg

img_0767.jpg

img_0753.jpg

Bu haber toplam 2237 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.