RAMAZAN DAVULCULARI İLK PROVAYI GAZETEMİZDE YAPTILAR

RAMAZAN DAVULCULARI İLK PROVAYI GAZETEMİZDE YAPTILAR

Mübarek Ramazan Ayı 26 Mayıs 2017 Cuma bugün kılınacak teravih namazı ile başlamış olacak. İlk sahurumuza da bu akşam kalkılacak.Ramazan ayının kendine...

A+A-

Mübarek Ramazan Ayı 26 Mayıs 2017 Cuma bugün kılınacak teravih namazı ile başlamış olacak. İlk sahurumuza da bu akşam kalkılacak.

Ramazan ayının kendine has güzellikleri içerisinde, olmazsa olmazlarından biri de Ramazan Davulcuları. Yüzyıllardır gelenek haline gelen Ramazan Davulu çalınmasını Osmaneli ilçesinde de Güven Küçük ve Fazlı Aslan yaşatıyorlar.Ramazan ayında davul çalacak olan Güven Küçük ve Fazlı Aslan ilk provalarını Gazetemiz Osmaneli Haber Gazetemize gelerek yaptılar. Ramazan ayında vatandaşları manileri ve davulun sesi ile sahura kaldıran Ramazan davulcularından Güven Küçük, “Bizler yüzyıllardır gelenek haline gelmiş bir işi yaşatmaya çalışıyoruz. Bizler bu işi para pul için değil, geleneğimiz yaşasın diye yapıyoruz. Bazı vatandaşlar bizlerin davul çalmasından rahatsız oluyorlar. Fakat Osmaneli’li vatandaşlarımızın çoğunluğu davul çalınmasından memnunlar. Bizler davul çalmamızdan dolayı yorulmuyoruz, sıkıntıya girmiyoruz. Yalnız bizleri sıkıntıya bir tek sokak köpekleri sıkıntıya sokuyor. Yetkililerden sokak köpeklerine bir çare bulmalarını istiyoruz. Ramazan ayı boyunca bizler hemşerilerimizi sahura kaldırmaktan ve bir geleneği yaşatmaktan dolayı mutlu olacağız. Allah hemşerilerimizin tutacağı oruçlarını şimdiden kabul etsin” dedi. 

vlcsnap-2017-05-25-15h35m30s602.png04c43424-3d73-4aa8-87fc-91b354843595.jpg 

Bu haber toplam 2568 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.