PEYGAMBER EFENDİMİZ ANILDI

PEYGAMBER EFENDİMİZ ANILDI

Osmaneli Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu tarafından Mevlid-i Nebi haftası vesilesi ile program düzenlendi.Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu'nun Tiyatro...

A+A-

Osmaneli Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu tarafından Mevlid-i Nebi haftası vesilesi ile program düzenlendi.

Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu'nun Tiyatro salonunda düzenlenen Peygamber efendimizi anma programı ortaokul öğrencisinin Kuran-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Program Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Duran Bora'nın konuşması ile devam etti. Programda konuşan Boran, “Peygamber efendimizi anmak, anlamak ve anlatmak demek, o doruk insanın tebliğ ettiklerini, insanlığa ulaştırdıklarını, hayatımızın manası demek olan prensiplerini, anlamak, anlatmak iki cihanda bizleri mutlu kılacak olan yüklü ve yürekli buyruklarına yüreğimizi sunmak demektir. Onun örnek hayatı peygamberliğinden önce de bir ahlak yansımasıydı. Resul-ü Ekrem efendimiz yeryüzünün bereketsiz topraklarında bedevi bir toplumdan yeryüzünün en medeni toplumunu inşa etti. Onun rahle-i tedrisinden geçen Hz. Ömer, Hz. Ebubekir, Hz. Osman, Hz. Ali ve bütün dünyayı yıldızlar gibi aydınlatacak sahabesini hatırlayalım” ifadelerini kullandı.
Program daha sonra ortaokul öğrencileri tarafından okunan şiirler, ilahiler ve skeçlerin izlenmesi ile devam etti. Program sonunda, İlçe müftüsü Sadık Erenbaş'ın günün anlam ve önemini belirtti. Şehit Osman Er İmam hatip ortaokul öğrencilerinin çeşitli dallarda yaptıkları yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle program sona erdi.
Öte yandan Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Peygamber Efendimizi Anma Programına, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Müftü Sadık Erenbaş, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

peygamber-efendimiz-anildi.jpg

Bu haber toplam 1965 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.