PELİTÖZÜ GÖLETİNDE DEV YAYIN

PELİTÖZÜ GÖLETİNDE DEV YAYIN

Bilecik’in Pelitözü göleti mesirecilerin olduğu kadar, amatör balıkçıların da uğrak yeri oldu.

A+A-

Bilecik’e bağlı merkez Pelitözü köyünde yapılan gölet, doğal güzellikleri ile Bileciklilerin olduğu kadar çevre il ve ilçelerde yaşayanların da hoşça vakit geçirdikleri, piknik yaptıkları ve amatör balıkçıların balık avladıkları bir mekân haline geldi.

Hafta sonları mesirecilerin akınına uğrayan Pelitözü göleti, özellikle amatör balıkçıların da gözdesi haline geldi.

Amatör balıkçılıkla uğraşan vatandaşlar, Pelitözü göletine çadır kurarak burada günlerce hem hoşça vakit geçirmekte, hem de tatil yapmaktadırlar. Yıllar önce gölete atılan Sazan, Turna ve Yayın gibi balıkların büyüdükleri, yirmi kilogramın üzerinde ağırlıklara ve 1,70 santim uzunluklara ulaştığı, amatör balıkçıların oltalarına takılan balıklardan anlaşılmaktadır. Özellikle emekli olup amatör balıkçılık merakı olan Bilecikli ve hatta Bursa, Kütahya gibi çevre illerden gelen vatandaşların tuttukları devasa boyutta ki balıklar görenleri şaşkına çevirmektedir.

pelitozu-balik-(2).jpg

Bilecik Belediyesinden emekli olan, amatör balık meraklısı Yalçın Sert’te, geçtiğimiz günlerde tuttuğu, 28 kilogram ağırlığında ve 1,70 santim boyunda ki yayın balığı ile görenleri hayrete düşürdü. Amatör balıkçılıkla ilgili görüşlerini aldığımız Belediye emeklisi Yalçın Sert, “Bizler emekli olduktan sonra kahve köşelerinde vakit geçirmektense, Pelitözü göletine gelerek, hem spor yapıyor, hem de balık tutuyoruz. Bir doğa harikası olan Pelitözü göletimizde kurduğumuz çadırlarda zaman zaman çoluk çocuğumuzla birlikte geceleri de kalarak, temiz havanın ve huzurlu bir ortamın tadını çıkartıyoruz. Yalnız şunu belirtmek istiyorum ki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su İşleri Genel Müdürlüğünün 2016 Ağustos ayında yayınlamış olduğu genelgede “Ot ile balık yemlemek ve bot ile tutulan balıkları göletten almak serbest olduğu halde,  jandarma ekiplerimiz bizlere bot ile balıkları almamıza müsaade etmiyor. Bakanlığın genelgesi ile serbest olan bu işlemi bizlere yasaklayarak, kullandığımız botlarımızın havalarını indirmemizi söylüyorlar. Bizler amatör balıkçılarız. Bizler doğanın, suyun, ağacın ve doğada yaşayan her türlü canlının kıymetini herkeslerden daha çok bilir ve doğayı korumak için elimizden gelen gayreti gösteririz” dedi. (Ramazan DÜZ)

Bu haber toplam 7051 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.