NİHAYET TMO AÇILDI

NİHAYET TMO AÇILDI

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz, “Bilecik’te TMO Açılacak mı? Haberinden sonra Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun...

A+A-

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz, “Bilecik’te TMO Açılacak mı? Haberinden sonra Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız bir açıklama yaparak, 18 Temmuz’da TMO’nun açılacağını söylemişti.

Bilecik’in birçok yerinde, özellikle Osmaneli gibi daha sıcak olan yerlerde biçilecek buğday kalmamasına rağmen, 18 Temmuz 2017 Salı günü Bilecik’te TMO açıldı. TMO'nun buğday alım noktası geçen yıl olduğu gibi yine Pelitözü yol kavşağındaki alan oldu. Çiftçiler, ürünlerini Bilecik Belediyesi'nin OSB'deki kantarında tarttırdıktan sonra TMO tarafından hazırlanan yığın alanına dökmeye başladı.
Ürünlerini TMO'ya vermek isteyen çiftçilerin randevu almaları ve ÇKS'ye kayıtlı olmaları gerekiyor. Ayrıca TMO sadece ÇKS'de belirtilen miktar kadar alım yapabiliyor. TMO'nun verim ve kaliteye göre ürünleri fiyatlandırdığı ve 1 ay süreyle ilimizde açık olacağı öğrenildi.


Bu haber toplam 2917 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.