MÜBAREK ÜÇ AYLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLSUN

MÜBAREK ÜÇ AYLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLSUN

BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN “MÜBAREK ÜÇ AYLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLSUN”

A+A-

Mübarek üç ayların başlaması vesilesiyle Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin bir mesaj yayınladı. Başkan Şahin mesajında;

“Dini gelenekte üç aylar diye bilinen, ''mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimi olarak nitelendirilen'' Recep, Şaban ve Ramazan aylarının manevi atmosferine girdik. 

Üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan bu günler, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini hatırlatmakta, nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkânı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce kendi varoluşumuzu anlamlandırmak, iç sorgulamamızı yapmak, gerekir. 


Bu kutsal üç ayları vesile bilerek, ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için çalışmamız, kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz. 
 

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve Osmaneli’li Hemşehrilerimizin Üç aylarını ve tebrik ediyor; bu ayların, ülkemizin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.” Dedi.

Bu haber toplam 1273 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.