LEFKE BEZİNİN ÜRETİMİNDE SONA GELİNDİ

LEFKE BEZİNİN ÜRETİMİNDE SONA GELİNDİ

Osmaneli Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde yeniden hayata geçirilmesi planlanan Lefke Bezinin üretiminde son aşamaya gelindi. İstanbul...

A+A-

Osmaneli Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde yeniden hayata geçirilmesi planlanan Lefke Bezinin üretiminde son aşamaya gelindi. 
İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölüm başkanı Prof. Dr. Habip Dayıoğlu ve Lecturer Haluk Duga geçtiğimiz günlerde Osmaneli’ne gelerek, Lefke Bezinin üretilmesi görüşmelerine katıldılar. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıya Lefke Bezi üretim proje koordinatörü Abdullah Tetik, Proje ekip üyeleri Remzi Öner, Süleyman Çakar ve Büşra Savuran katıldılar. 
Öncelikli olarak Lefke Bezinin üretileceği atölyeler belirlenerek incelendi. Lefke bezinin üretileceği tezgahların alımı ve yaptırılması planlandı. İşkur ile yapılan eğitim programı incelenerek, eğitimin mart ayında başlaması planlandı. 

Daha önce bu mesleğe yakın eğitim alan 50 bayan kursiyer seçilerek Lefke Bezinin üretim eğitimlerine başlanacak. Üretim atelyesi Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi binasında yer alacak. Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Göreve seçildiğimiz günden beri Osmaneli’nin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Tarihi Lefke Bezi de bunlardan biri idi. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İşKUr Müdürlüğü ile işbirliği yaparak çok yakın bir zamanda Lefke Bezinin üretim aşamasına geçeceğiz. Değerli hocalarımızla gerekli istişareleri ve planlamalarımızı yaptık. Lefke Bezinin üretim aşamasına geçtiğimizde, hem Osmaneli ilçemizin markalı bir ürünü olmuş olacak, hem de buradan 50 kadın hemşerimiz ekmek yiyecek. Mart ayı içerisinde dokuma tezgâhlarımızı getirerek eğitimlere başlayacağız. Bez dokuma ve tekstil konusunda eğitim almış bayanlar varsa tercihen onlarla başlayacağız. Lefke Bezi, tekstil ve moda alanında kullanılmak suretiyle, Osmaneli’nin adını bütün Türkiye’ye ve Dünyaya duyuracak bir tarihi değerimizdir. Osmaneli’nin kalkınmasını da tarihi değerlerimize sahip çıkarak sağlayacağız” dedi. 


Bu haber toplam 3183 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.