LEFKE BEZİ DOKUMACILIĞI YENİDEN CANLANIYOR

LEFKE BEZİ DOKUMACILIĞI YENİDEN CANLANIYOR

Osmaneli Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları...

A+A-

Osmaneli Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları ile açılan Lefke Bezi Dokumacığı Eğitimi geniş bir kursiyer katılımı ile başladı. Eğitim kapsamında Kastamonu’dan 10 adet dokuma tezgahı satın alındı.

lefke-bezi-(6).jpg

Eğitim kapsamında Kastamonu’dan 10 adet dokuma tezgahı satın alındı. Eğitmenliğini Tekstil Öğretmeni Gülay Çam Durak, Eğitim danışmanlığını İstanbul Ticaret Üniversitesinden Prof.Dr. Habip Dayıoğlu ve Haluk Doha, dokunan ürünlerin pazarlama stratejilerini Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Prof.Dr.İsa İpçioğlu’nun yaptığı Lefke Bezi Dokuma Eğitimi her 25 kişilik kursiyer grubu için toplam 420 saat sürecektir.  Eğitim kapsamında Elyaf Bilgisi ve Analizi, Dokuma Analizleri, Tekstil Terbiyesi, Renk Haslıkları ve Doğal Boyama, Örgü ve Nakış Analizleri, Renk Uyumları ile İlgili Tasarım Etütleri, El Dokuma Makinalarının Yerleşim ve Monte İşlemleri, Mekikli Dokumada Desen, Mekikli Dokumaya Hazırlık , Bezayağı Dokuma, Lefke Bezi Dokumaya Hazırlık, Lefke Bezi Dokuma eğitimleri verilecektir.

lefke-bezi-(4).jpg
Lefke Bezi dokuma eğitimi ile her türlü giyim eşyası üretilecektir. Lefke Bezi Eğitimine katılmak isteyenlerin Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurmaları yeterli olacaktır. Ayrıca Eğitime katılan kursiyerlere Bilecik İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından günlük harcırah verilmektedir. 

lefke-bezi-(1).jpg

Bu haber toplam 3944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.