KURBANLIKLAR PAZARDA

KURBANLIKLAR PAZARDA

Kurban bayramına 10 gün gibi kısa bir zaman kala, kurban pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı.Osmaneli belediyesinin bu yıl ilk olarak açtığı kurban...

A+A-

Kurban bayramına 10 gün gibi kısa bir zaman kala, kurban pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı.

Osmaneli belediyesinin bu yıl ilk olarak açtığı kurban pazarında, hem hayvan üreticileri, hem de kurbanlık alacak vatandaşlar rahat bir ortamda kurbanlık pazarlıklarını yapıyorlar.Osmaneli belediyesi kurban pazarında her türlü hizmeti veriyor. Kurban pazarına giden yolun toz olmaması için sürekli arazöz ile ıslatan belediye, satışa sunulan kurbanlıklarında sağlıklı olup olmadıklarını sürekli kontrol ediyor.

Osmaneli kurban pazarına gelen kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanlar, Osmaneli belediye veterineri Abdullah Tetik tarafından kontrol ediliyor. Büyükbaş kurbanlıkların kapak kontrolleri, küçükbaş kurbanlıklarında hastalıklı olup olmadıklarını kontrol eden Belediye Veteriner Hekimi Abdullah Tetik; "Vatandaşlarımız senede bir bayramda dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla kurbanlık alıyorlar. Bu kurbanlıkların kesime uygun olup olmadıklarını kontrol ediyoruz. Sağlıksız, kapak açmamış, yaşını doldurmamış kurbanlıkların satışına izin vermiyoruz. Ayrıca Osmaneli dışından diğer illerden gelen kurbanlıkların da sevk irsaliyelerini kontrol ediyoruz. Sevk irsaliyesi olmayanların da satışına izin vermiyoruz. vatandaşlarımız kurban pazarına gelen kurbanlıkları gönül rahatlığı içerisinde alabilirler. Çünkü her hayvanın kontrolünü yapmaktayız" dedi.

img_1618.jpg

 İlk gün olması hasebiyle kurban alıcılarının henüz yeterince rağbet etmediği rağbet etmediği kurban pazarının önümüzdeki günlerde hareketleneceği, kurban satışlarının hızlanacağı belirtildi. Bu sene kurbanlıkların küçükbaş koçların 800 ila 1200 TL, Teke'lerin ise 500 ila 900 TL arasında olacağını belirten kurbanlık satıcıları, büyükbaş kurbanlıkların da kilosuna göre 4.500 TL ile 12.000 TL'ye kadar satılacağını umduklarını belirttiler. Hayvan üreticileri, Osmaneli ilçemizde yeterince kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanın olduğunu, kurbanlık sıkıntısının çekilmeyeceğini de belirttiler.

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.