KERMESLER ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR

KERMESLER ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR

OSMANELİ ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI YILDIZ“KERMESLER ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR”

A+A-

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bazı dernek ve vakıfların açtıkları Kermes’lerin bellerini büktüğünü, esnafları zor duruma düşürdüğünü belirten Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız gazetemize bir açıklamada bulundu. Başkan Yıldız açıklamasında; 
“İlçemizde yapılan kermesler esnafımızın belini bükmektedir. Kermesler durumu iyi olmayan öğrencilere yardım etmek amacıyla düzenlenen güzel faaliyetlerdir. Fakat ilçemizde düzenlenen kermesler amacını aşmış esnafla rekabet eder konuma hatta sermayesi ve vergisi algısı olmadığından esnafı bitirir konuma gelmiştir.
Kermeste döner pilav ve benzeri yemekler yapıp yok parasına satan kermes yetkilileri, kermes düzenlenen günler de lokantacı ve fastfood’cu esnafımızın müşterilerini almakta ve onların ticaret yapmasını engellemektedirler.
Vergiler, yüksek maliyetler ve zorlu ekonomik koşullarla boğuşarak geçimini sağlamaya çalışan küçük esnafımız, Devletimizin ve milletimizin yanında devletine yük olmadan geçimini sağlamaya ve istihdam yaratmaya çalışmaktadır.
Bu zorlu koşullarda bir de rekabet ortamı olmadan bu şekildeki kermes ve benzeri yardım organizasyonları yaptıkları faaliyetlerde esnafımızı zor duruma düşürmeden evlerde el emeği ile üretilmiş malzemeleri satmak şartıyla kermeslerde gelir sağlasalar esnafımız da onlara destek olur. 
Yetkililerimiz de esnafımızı düşünerek bu tip yardım faaliyetlerinde süreyi uzun tutmadan kısa sürelerde esnafımıza zarar vermeyecek yerlerin ve mekânların seçimi ile esnaflarımızı kollamalılardır.
Biz esnaflar ilçemizin gelişimi ve kalkınması için elimizden gelen gayreti gösterip çalışırken bu tip organizasyonlarla ekmeğimizin elimizden alınmasına ve yok sayılmamıza seyirci kalamayız.
Bu konuda bütün yetkilileri duyarlı olmaya ve ilçe esnafına sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. 

 


Bu haber toplam 1923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum