"Kasım ayında 15 bin fidan dikeceğiz"

"Kasım ayında 15 bin fidan dikeceğiz"

Osmaneli Belediye Meclisi 03 Kasım 2020 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediyesi Necla Hanım Konağı salonunda, Belediye Başkanı Münür Şahin Başkanlığında toplandı.

A+A-

Ak Parti’li Şaban Güdem ve Mustafa Çakıcı’nın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda, 3 gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Belediye Başkanı Münğr Şahin, Belediye çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Başkan Şahin açıklamasında; “Bilindiği gibi ülke genelinde olduğu gibi il ve Osmaneli ilçemizde de Korono virüs vakalarında artış yaşıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın ok dikkatli olmaları gerekmektedir. Maske, mesafe ve Hijyen kurallarına azami ölçüde uyulursa ve mecbur olunmadıkça evlerden çıkılmazsa, bu salgının önüne geçebiliriz. Korona Virüs sadece yaşlılarda değil, gençlerde de etkisini gösteriyor. Daha geçen hafta 41 yaşında bir bayan kardeşimiz bu salgın yüzünden hayatını kaybetti. Belediyemiz çalışmalarına devam etmektedir. Küçük Sanayi sitesi çalışmalrında sona doğru yaklaşıyoruz. 15 gün içerisinde ihale aşamasına geleceğimizi düşünüyorum. Aynı şekilde orta refüj çalışmalarımızı da 15 günde tamamlamayı planlıyoruz. Kasım ayı itibariyle, Osmaneli ilçemizde her birey için bir fidan sloganıyla, 15 Bin ağaç dikmeyi planlıyoruz. Bu sayıyı dahasonra 30 Bine çıkartacağız. Toki ile yeni konut yapımı konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda konut yapılabilecek alanları belirliyoruz. Eski Toki konutları alanında bulunan çöp döküm sahamızı rehabilite ederek, burada çok büyük bir park yapma düşüncemiz var. Bunu da gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz hafta Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerimizde, ilçemize bir adet çöp süpürme aracını hibe olarak kazandırdık. Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, İçmeler ve Hal binamızın bulunduğu alanları, sokak aydınlatması kapsamına alarak, belediyemizi büyük bir yükten kurtamış olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Münür Şahin’in açıklamalarının ardından Gündem Maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 1. Maddesi olan 2021 yılı Bütçesi oy birliği ile Komisyona sevk edildi.

Gündemin 2. Maddesinde yer alan Norm Kadro değişikliği maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi Hibe yolu ile alınan Süpürme aracının Kamu Hizmetine tahsisi de yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber toplam 22885 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum