BU KAFAYLA OSMANELİ'DE KORONA BİTMEZ

BU KAFAYLA OSMANELİ'DE KORONA BİTMEZ

Son aylarda Korona Virüs salgının yeniden artış göstermesi ile birlikte, Türkiye genelinde sıkı tedbirlerin alındığı görüldü.

A+A-

Son aylarda Korona Virüs salgının yeniden artış göstermesi ile birlikte, Türkiye genelinde sıkı tedbirlerin alındığı görüldü. İç İşleri Bakanlığının 5 Kasım 2020 tarihinde yayınladığı tedbirler genelgesi, ülkenin bir çok il ve ilçesinde uygulamaya konulurken, ne yazık ki bu genelgenin gereği Osmaneli ilçesinde uygulanmadı.
İç İşleri Bakanlığının Genelgesin de özellikle pazar alanlarına dikkat çekilirken, Osmaneli'de kurulan Cuma pazarında hiç bir tedbir alınmadı. Osmaneli kapalı pazar alanının her iki girişinde de, sabah saatlerinden itibaren hiç bir görevli yoktu. İç İşleri Bakanlığı genelgesinde, yerel yönetime bağlı Zabıta kuvvetlerinin gerektiğinde tümünün korona virüs tedbirleri konusunda görevlendirilmesi gerektiği belirtilirken, Osmaneli kapalı pazarında Saat 14.00'a kadar hiç bir zabıtaya rastlanmadı. Bilecik ilinde en çok korona vakasının görüldüğü Osmaneli ilçesinde hiç bir tedbirin alınmaması vatandaşların da dikkatinden kaçmadı. Kapalı pazara alış verişe gelen vatandaşlar, "Ülke genelinde tedbirler sıkılaştırılırken Osmaneli ilçemizde yetkililerin hiç bir tedbir almaması çok enteresan bir durum. Pazara gelen esnafların yarısı dışarıdan geliyor. Bir çoğu Maske takmıyor. Daha geçtiğimiz hafta bir fabrikada On'larca işçide korona testi pozitif çıktı. En sıkı tedbirlerin Osmaneli'de alınması gerekirken, pazar girişlerinde ve pazar içerisinde ne bir belediye zabıtası, ne bir kaymakamlık görevlisinin olmaması doğrusu bizleri endişeye sevk etmiştir. Bu kafayla gidilirse Osmaneli'de korona virüsün daha da artmasından korkuyoruz. Bazıları sokaklarda maskeleri kollarına takarak geziyorlar. Bu kişilere hiç bir uyarı ve yaptırım da bulunan bir görevli ortalarda yok. Osmaneli Kaymakamına ve Belediye Başkanına sesleniyoruz, İç İşleri Bakanlığının tedbir genelgesi Osmaneli için geçerli değil midir? Yahut ta Korona virüsü Osmaneli'ye uğramayacağına dair yetkililere söz mü vermiştir?  Belediye hoparlöründen günde iki üç kez anons yapmakla bu salgın önlenemez. Yetkililerin takınmış oldukları rahatlık hayret verici durumdadır. Korona virüs salgını tedbirleri konusunda yetkilileri göreve davet ediyoruz" dediler.

d6715d47-7b5f-48db-9603-85b7b24c6364.jpg


Bu haber toplam 26230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum