KARPUZ ÜRETİCİLERİNİN SÖYLEDİĞİ TEK ŞEY “BU SENE ALLAH BEREKET VERSİN”

KARPUZ ÜRETİCİLERİNİN SÖYLEDİĞİ TEK ŞEY “BU SENE ALLAH BEREKET VERSİN”

Marmara bölgesinde Karpuzun Başkenti olan Osmaneli’de bu sene karpuz üreticisinin yüzü güldü. Osmaneli Belediyesinin yeni yapmaya başladığı hal alanında...

A+A-

Marmara bölgesinde Karpuzun Başkenti olan Osmaneli’de bu sene karpuz üreticisinin yüzü güldü. Osmaneli Belediyesinin yeni yapmaya başladığı hal alanında karpuzlarını satan üreticiler, “Allah bereket versin bu sene karpuzumuz para ediyor. 50 ila 65 kuruş arasında sattığımız karpuzlardan para kazanıyoruz. En azından geçmiş yıllarda olduğu gibi zarar etmedik. Şu anda tarlada halen karpuz var. Mayıs ayında diktiğimiz karpuzlar, Ağustos ayının 25’ine kadar olurlar. Yeni hal binasının yapılmaya başlamasıyla birlikte, bu sene karpuz alıcıları da pazara rağbet gösterdi. Ne kadar çok alıcı olursa karpuz o kadar iyi değer kazanıyor. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Osmaneli ilçemize hal binamızı kazandırmaya çalışıyor. Bölgenin tek resmi hali olacak olan bu yer sayesinde gelecek yıllarda, sadece karpuzdan değil diğer ürünlerimizden de iyi paralar kazanacağımızı umuyoruz. Osmaneli köylü ve çiftçisinin en büyük sorunu olan pazarlama ve alıcı sorunu ortadan kaldırılırsa, bizlerin yüzü daha da gülecek. Bu güne kadar en büyük sorun pazarlama idi. Üretim konusunda Osmaneli çiftçisinin sorunu yok. Bölgenin en çalışkan çiftçisi Osmaneli’de. Yüzbinlerce ton mal üreten Osmaneli çiftçisi, daha iyi şartlar sağlandığında daha çok çalışıp daha çok mal üretecek kapasiteye sahiptir” dediler. 
Hal binası için Osmnaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e özellikle teşekkür eden Karpuz üreticileri, “Yıllardır Osmaneli ilçemizde en büyük sıkıntı olan Hal binası sorununu ortadan kaldıran ve kaldırmaya çalışan Münür Başkan’dan Allah Razı olsun. Osmaneli ilçesi bir tarım kenti, bu ilçeye yakışacak olan da hal binası idi, o da yapılyor, bundan sonra bütün iş bizlerin daha çok çalışıp, daha çok mal üretmesine kalıyor. Allah’ın izniyle de bizler daha çok mal üretmek için var gücümüzle çalışacağız, Osmaneli ilçemizin kalkınmasına katkı sağlayacağız” dediler. 


Bu haber toplam 1886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.