İYİ Parti’den su zammına tepki!

İYİ Parti’den su zammına tepki!

İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Akdaş, Osmaneli Belediye Meclisi’nde alınan kararla su ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasına tepki gösterdi.

A+A-

İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Akdaş, Osmaneli Belediye Meclisi’nde alınan kararla su ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasına tepki gösterdi. İYİ Parti Belediye Meclisi üyelerinin zamma karşı çıktığını anımsatan Ahmet Akdaş, Münür Şahin’e bazı sorular yöneltti. 

Akdaş, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Kurulduğumuz günden bu yana Türk Milletinin yanında olmayı kendisine şiar edinmiş olan İYİ Partimiz, siz değerli Osmanelili hemşerilerimizin de hakkını korumak ve savunmak adına çalışmalarına devam etmektedir. 

6 Aralık 2022 Salı günü toplanan ve 2023 yılı gelir ve gider bütçelerinin ve ücret tarifelerinin görüşüldüğü Osmaneli Belediye Meclisi toplantısında, Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin’in önerisiyle, AK Parti, MHP ve Bağımsız Belediye Meclisi Üyesinin oylarıyla, evlerinizde kullandığınız suya 2023 yılında %50 zam yapılmıştır. Bu zammın yapılmaması konusunda plan bütçe komisyonunda İYİ Parti grubu olarak şerh konulmuştur. Su ve düğün salonlarına yapılan zamma şerh koymamıza rağmen meclis gurubu çoğunluğuna dayanarak “Biz Yaptık Oldu” mantığı ile meclisten geçirmişlerdir. Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin, zamma gerekçe olarak da artan elektrik faturası ve diğer maliyetlerin aşırı derecede artmasını göstermiştir. İYİ Parti Belediye Meclis Gurubu olarak buradan kendisine soruyoruz.

Sayın Başkan; Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında halk inim inim inlerken, kış aylarını elektrik ve doğalgaz faturalarının aşırı derecede yüksekliği karşısında nasıl geçireceğini düşünürken, Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı, Maliye ve Hazine Bakanı ve sizler halkın karşısına geçtiğinizde, ülkemizde enflasyonun ve hayat pahalılığının olmadığını söylerken, sizin Osmaneli ’de suya yapmış olduğunuz %50’lik zamma gerekçe olarak elektrik faturalarının yüksekliğini göstermenizi ne ile izah edeceksiniz?

Sayın Başkan; Osmaneli Belediyesine doldurduğunuz yandaşlarınızın ücretlerini, su ve düğün salonlarına yapmış olduğunuz %50’lik zamlardan mı çıkarmayı düşünüyorsunuz?

Ekonomik zorluklar karşısında zor günler geçiren Osmaneli halkının cebinden %50’lik zam ile fazladan aldığınız paralarla, Osmaneli Belediyesine daha kaç partilinizi işe almayı düşünüyorsunuz?

Sayın Başkan; İnşallah bu soruları her zaman olduğu gibi geçiştirmez, makul ve mantıklı cevaplar verirsiniz. Çünkü bizler İYİ Parti olarak bu soruları, 15 bin Osmanelili hemşerimiz adına sizlere soruyoruz.

Bizler İYİ Parti olarak başta Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Şahin’i, Ak Parti, MHP ve Bağımsız Belediye Meclis üyelerini sizlere şikâyet ediyoruz. Kendileri bile ülkemizde yüksek enflasyonun olduğunu itiraf ederlerken, sizler bu enflasyon karşısında zor günler geçirirken, çocuklarınıza harçlık vermekte, mutfağınıza ekmek almakta zorlanırken, sizlerin bütçelerini daha da zorlayacak bu zamlar karşısında tüm karşı çıkmalarımıza rağmen yapılanları sizlerin takdirlerinize sunuyoruz.” 

Bu haber toplam 3030 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum