İŞÇİLERİN SENDİKALAŞMA HAKLARINI DESTEKLİYORUM

İŞÇİLERİN SENDİKALAŞMA HAKLARINI DESTEKLİYORUM

“CP İşçilerinin Sendikal Haklarını Kullanmalarını Destekliyorum. Çalışma Barışı İçin Çalışanların Sendikalaşması Şirketinde Yararınadır”Osmaneli...

A+A-

“CP İşçilerinin Sendikal Haklarını Kullanmalarını Destekliyorum. Çalışma Barışı İçin Çalışanların Sendikalaşması Şirketinde Yararınadır”

Osmaneli CP Piliç fabrikasında, Sendika ile Fabrika yönetimi arasındaki anlaşmazlık konusu halen devam etmekte. Sendikal faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle, fabrika yönetimi bazı işçileri işten çıkartmıştı. İşçilerin hakkını savunmak amacıyla Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası fabrika önünde eyleme başlamıştı. Konu ile ilgili olarak Öz Gıda İş Sendika temsilcisi Münür Elmas, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Sendika temsilcisi Elmas, Başkan Şahin’e fabrikada yaşanan süreçle ilgili bilgiler vererek yardımcı olmasını istedi. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, CP Piliç fabrikasındaki işçi eylemi ve sendikalaşma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “CP Standart Gıda Sanayinde son günlerde basına yansıyan konularda tavrımız nettir. İşçilerin yasal hakları olan sendikalarını seçme ve toplu sözleşme yapma tercihlerine sadece saygı duymak gerekir. Öz Gıda İş Sendikasına büyük çoğunluğu üye olan işçilerin toplu sözleşme yapma yetkisinin idarece verilmesi gerekir. Şirket yöneticileri ve Sendika temsilcileri ile yaptığımız görüşmelerde buna saygı duyulacağı belirtilmiştir. Ancak tüm bunlara rağmen bazı işçilerin performans yetersizliği altında işten çıkartıldıklarını üzülerek görüyoruz. Temennimiz ve desteğimiz işçilerin sendika seçme haklarına saygı duyulması ve CP Gıda Sanayi Ticaret A.Ş’nin de Osmaneli’de yatırımlarına devam etmesidir. Bir kez daha sağduyunun hakim olmasını istiyoruz. Osmaneli için önemli olan değerli yöneticilerimizin verdikleri gibi, işçilerimizin sendikal haklarına saygı duymalarını bekliyoruz. Hiçbir işçimiz baskıyla, korkuyla sendikal haklarından vazgeçmesin” dedi.

 

Bu haber toplam 3207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum