İNSAN İNANCIYLA DEĞER KAZANIR, AHLAKIYLA GÜZELLEŞİR

İNSAN İNANCIYLA DEĞER KAZANIR, AHLAKIYLA GÜZELLEŞİR

Osmaneli İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş, bugün idrak edeceğimiz Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş, Mevlid...

A+A-

Osmaneli İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş, bugün idrak edeceğimiz Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş, Mevlid Kelimesinin Doğmak anlamına geldiğini belirterek mesajında; “Mevlid dediğimizde İslam kaynaklarında Süleyman Çelebinin Peygamber efendimizin doğumunu anlattığı Naat’ı aklımıza gelir. Kandil dediğimizde de Osmanlı’dan gelen çevreyi aydınlatan lambalar aklımıza geliyor. Kuar’anı-ı Keriminde Allah diyor ki; “Sizin içinizde Allah’a inanan, Peygamberine İnanan cenneti ümitlenenler için Peygamber efendimizde çok güzel örnekler vardır” diyor. Allah ayeti kerimesinde Beni seviyorsanız beni kendine sevdiren Resulüme tabi olun ki sizi de seveyim. O Resulüm beni kendine nasıl sevdirdiyse aynı şekilde sizde onun yaptıklarını yapın ben sizi seveyim günahlarınızı affedeyim diyor. Peygamber efendimiz Hadisi Şerifinde diyor ki; “Ben Güzel Ahlakı Tamamlamak Üzere Gönderildim” diyor. Güzel Ahlak dendiği zaman Peygamber Efendimizin buyurduğu karşı taraftakinin yerine kendini koyma. Acaba ben bir şey yaptığım takdirde karşı taraftaki bana aynı şeyi yapsa nasıl etkilenirim. Yani o benim için ne düşünüyorsa, bende onun için aynı şeyi düşünürüm anlamında ve zamanımızda en büyük mütedeyyin kesimle alakalı Peygamber Efendimizin “Emin” vasfını yitirmemiz. Namaza kılıyoruz, Oruç tutuyoruz, umreye gidiyoruz ama birbirimize ne kadar güven veriyoruz. Birbirimize borç verirken, birbirimizle alışveriş yaparken acaba sattığımız malın defolu mu değil mi acaba mal değerinde mi, acaba kalbi fahiş yani kazıklanıyor muyuz kandırılıyor muyuz bu manada toplumun güvene ve güvenilmeye çok ihtiyacı var. Güven dendiğinde bütün birliktelikler beraberlikler güven üzerine kurulmalı. Toplumun çekirdeği ailedir, ailede bile eşler birbirine güvenirse o ailede huzur vardır.

Eşler birbirine güvenmezse o ailede sıkıntı yaşanır. İnsanlar arasında güveni ne kadar artırabilirsek toplum olarak o kadar müreffeh bir yola girmiş oluruz. Ama biz toplum olarak, namaza kılmakla, oruç tutmakla dini ibadetlerimizin gereğini yerine getirmekle dindarlaşamayız. Biz birbirimize olan güvenle, dinimizde olan samimi bağlılığımızla ancak değerimiz artar. İnsan İnancıyla değer kazanır, Ahlakıyla Güzelleşir. İnançsızlığıyla değer kaybeder, ahlaksızlığıyla da çirkinleşir. Onun için bizler Peygamber efendimizi örnek alarak güzel ahlaklı olacağız ve güzelleşeceğiz. İnancımızı koruyacağız, güzel ahlakımızı geliştireceğiz. Peygamber efendimizin yaşantısını öğrenerek onun bizlere bıraktığı güzel sünnetleriyle kandil gibi çevremizi aydınlatmasını sağlayarak dünyamızı da ahiretimizi de aydınlatmış olacağız. Bu vesileyle Alemleri aydınlatmak için gönderilen Efendimizin doğum gecesi olan bu gecenin yani Mevlid Kandilimizin bütün Müslümanlara hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bütün Hemşehrilerimin Mevlid Kandilini kutluyorum” dedi.  


Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.