14 MİLYONLUK AÇILIŞ

14 MİLYONLUK AÇILIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete alacağı eserlerden Bilecik de payını alacak.Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir gelenek haline getirdiği...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete alacağı eserlerden Bilecik de payını alacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir gelenek haline getirdiği toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam ediyor. Bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan, 7,7 milyar lira yatırım bedelli 375 eser hizmete alınacak. Yarın, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu olarak hizmete alınacak eserlerden Bilecik de payını alacak. 

Dev açılış kapsamında, Bilecik’te Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 5 adet tesis hizmete alınacak. Böylelikle yaklaşık 14 milyon liralık yatırım Bilecik’e kazandırılmış olacak. 
TOPLAM YATIRIM BEDELİ 14 MİLYON TL
Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Bilecik’in de payına düşeni aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bilecik’te Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 5 adet tesisi de bu açılış merasimi ile hizmete alacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Hizmete alınacak DSİ’ ye ait eserlerin taşkın koruma tesislerinden oluştuğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Bilecik’te 1 ilçe, 2 köy ve 10 mahalleyi taşkın zararlarından koruyacağız. Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 14 milyon 100 bin TL’yi geçiyor” diyerek sözlerini tamamladı.


Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.