İNÖNÜ MAHALLESİNDEN BİRLİK BERABERLİK MEVLİDİ

İNÖNÜ MAHALLESİNDEN BİRLİK BERABERLİK MEVLİDİ

İnönü mahallesi sakinleri tarafından dün akşam bu aziz vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutuldu. İstasyon Camisinde düzenlenen...

A+A-

İnönü mahallesi sakinleri tarafından dün akşam bu aziz vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutuldu. İstasyon Camisinde düzenlenen mevlid-i şerifte dualar edildi, ilahiler okundu. Vatanın  kurulmasında ve korunmasında Çanakkale'de, Sakarya Meydan Muhaberesinde, Kurtuluş Savaşında, Suriye'de operasyon yapan askerler için, ülkemizi koruyan tüm emniyetler güçleri ve bu uğurda şehit olanlar ve de darbe girişiminde hayatına kaybeden şehitler için dualar edildi.

Akşam namazı ile Yatsı Namazı arası okutulan mevlide bir çok vatandaş katıldı. Gül suyu ikram edilen mevlitte cami etrafına kurulan masalarda aşure ve pilav dağıtıldı.

İlçe müftüsü  Aydın Bostancı yaptığı konuşmada "Ecdadımız bu topraklarda ezan sesi dinmesin, ay yıdızlı hilal olan bayrağımız asla yere düşmesin, bu millet esir olması, esaret yaşamasın, camilerde namazımız kılabilsin, camisine gidebilsin diye nice bahadırlar şehit oldular ama düşmanı geçirmediler" dedi.

Müftü Bostancı, Bilecik'ten Çanakkale'ye oğlunu uğurlayan bir teyzemizin anıtısın hatırlatarak; "Git oğul git ezan susacaksa, bayrak inecekse, namusumuz ayaklar altına kalacaksa sakın ha dönme geri sana sütümü helal etmem" dediği gibi bu ruh 15 Temmuz gecesi yeniden ayağa kalktı. Millet bölünmesin, devlet bölünmesin, ezan susmasın, birliğimiz dağılmasın diye kadın, erkek, genç, çocuk demem meydanlara indi. Düşman son bir hamleyi bekliyor bunu hiç unutmayın. son bir hamle bizi Anadolu'dan çıkarmak istiyorlar, bütün plan, program, etrafımızda dönen bütün savaşlar, kavgalar bu necip milleti bu Türk milletini, İslam'ın bayraktarlığını yapan bu milleti Anadolu'dan çıkarmak istiyorlar bunu da hiç unutmayın" vurgusunu yaptı.

 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

Bu haber toplam 1996 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.