İMRENİLECEK BİR ŞEHİR OLACAĞIZ

İMRENİLECEK BİR ŞEHİR OLACAĞIZ

Gazetemizi ziyaret eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.Erdallar Basın Kuruluşları yöneticisi ve Sakarya Gazetesi...

A+A-

Gazetemizi ziyaret eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdallar Basın Kuruluşları yöneticisi ve Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem tarafından karşılanan Başkan Şahin, tarihi kilisenin ihalesinden, hal binasının yapımına kadar, eski çarşının restorasyonundan sürekli iş merkezinin çalışmalarına kadar belediyenin yapmış olduğu hizmetleri anlattı.

Başkan Şahin, “Bilindiği gibi Osmaneli ilçemiz tarihi bir kent. Özelliklerimizden birisi de 942 yıldır kesintisiz Türk şehri olmamızdır. Osmaneli ilçemiz kurtuluş tarihi olmayan bir şehirdir. Bu nedenle tarihten bizlere kalan birçok miras bulunmaktadır. Bizlerde bu mirasları koruyup kollamak için çaba sarf ediyoruz. Bunlardan birisi de tarihi kilisedir. Bilindiği gibi kilisenin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Burasının müze haline dönüştürülmesi için bakanlık çalışma yapacak. Kilise eski haline geldikten sonra tekrardan Osmaneli Belediyesine devredilecek. En son yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarihi kilisenin restorasyonu 13 Ekim 2017 tarihinde ihaleye çıkartılıyor. İhale tarihi kesinleşti. İhale tarihinden itibaren gerekeli işlemlerin yapılıp, yer tesliminden sonra 365 gün içerisinde restorasyonu yapılarak teslim edilecek. Aynı şekilde eski çarşının restorasyonu için Ankara’dan belirli bir ödenek tahsis edilmişti. Sakarya Caddesi üzerindeki konaklar ve tarihi yapılar restore edilerek eski çarşımızı iş geliştirme projemiz ile eski canlı günlerine geri döndüreceğiz. Hal projemizin bütün izinleri alındı, yapım aşamasına geldik. İnşallah 2018 yaz dönemine, yani hasat dönemine yetiştireceğiz. Hal binamız olduktan sonra, Osmaneli ve çevresinde çiftçilik yapan vatandaşlarımız ürünlerini hem daha kolay, hem de daha iyi paralara pazarlayacaklardır. Osmaneli Belediyesi olarak durmadan proje üretiyoruz. Sürekli iş merkezimizde bugüne kadar açtığımız kurslarda yüzlerce hemşerimiz meslek sahibi oldu. Sakarya Caddesi ve civarında geliştireceğimiz iş geliştirme projemiz ile birlikte sürekli eğitim merkezimiz de daha iyi işler hale gelecektir” dedi.

Projelerini anlatırken 3 yıllık bir zamana çok hizmetler sığdırdıklarını anlatan Başkan Şahin, “Tabii ki bu projeler bir iki günde olacak işler değildir. Bunların finansal aşamaları var, Ankara aşamaları var, bürokrasi aşamaları var. Bunları tek tek geçerek bu projeleri yapıyoruz. Bazıları hemen olurken, bazıları içinde zaman gerekiyor. Allah’ın izni ile zamanı da iyi kullanarak gelecek iki yıl içerisinde Osmaneli çok daha başka konumlarda olacaktır. Çevremizdeki ilçe ve illerin imreneceği bir şehir haline gelecektir. Birlik beraberlik içerisinde, el ele gönül gönüle vererek hizmetleri hep beraber yapacağız. Çünkü bizler için başka bir Osmaneli yok” dedi. 

Bu haber toplam 1715 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.