İFTAR PROGRAMLARI BELLİ OLDU

İFTAR PROGRAMLARI BELLİ OLDU

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Osmaneli belediyesi de Ramazan iftarlarını başlatmış bulunuyor.Ramazan ayı boyunca her akşam ihtiyaç sahiplerine Göksu...

A+A-

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Osmaneli belediyesi de Ramazan iftarlarını başlatmış bulunuyor.
Ramazan ayı boyunca her akşam ihtiyaç sahiplerine Göksu düğün salonunda iftar yemeği verilecektir. Her yıl Ramazan ayı boyunca uygulanan mahalle iftarlarının da tarihleri belli oldu. Osmaneli Belediye Başkanlığından bilidirilen Mahalle iftar programı, 9 Mayıs 2019 Perşembe günü İnönü Mahallesi ile başlayacaktır. İnönü Mahallesi iftarı Ertuğrul Gazi Camii yanında olacaktır. 16 Mayıs 2019 Perşembe gününün iftarı ise Camicedit Mahallesinde İsmetpaşa Caddesinde verilecektir. 23 Mayıs 2019 Perşembe günü Haceloğlu Mahallesi Anadolu Selçuklu Parkında vatandaşlar iftarlarını yapacaklardır. 30 Mayıs 2019 Perşembe günü ise Camikebir Mahallesinin iftarı Belediye binası önünde verilecektir. Her yıl olduğu gibi iftar programları Bilecik Şey Edebali Tasavvuf Musikisi gurubu eşliğinde yapılacaktır. Ayrıca evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahiplerinin de evlerine iftar yemekleri dağıtılmaya devam edecektir. 
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan ayı programlarını belirlediklerini belirten Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Ramazan ayının ayların sultanın olarak kabul edildiğini söyleyerek; “Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun ki, dünya yolculuğumuz sona ermeden, sağlık, afiyet ve imanla bu sene de rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan-ı Şerif ayına yaklaşmış bulunuyoruz. Ramazan; Yüce Allah’ın sevgisiyle dolup taşacağımız,  dua, secde ve mukabelelerle manevi âlemlere koşacağımız, daha iyi bir kul olma yarışına gireceğimiz mübarek bir aydır.
Ramazan; ilahi emirlerin ışığı altında kendimizi hesaba çekeceğimiz, kalplerimizi ve fikirlerimizi kötülüklerden kurtarmaya çalışacağımız mübarek günlerdir.
Ramazan ayı, hayır ve bereket ayıdır. Dua ve niyaz ayıdır. Günahlardan temizlenme, cehennem ateşinden kurtulma ayıdır. Peygamberimiz bu aydan söz ederken: “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluştur" buyurmuştur.
Bu ayın on iki ay içerisinde özel bir yeri ve değeri vardır. Ramazan, ayların sultanı olarak kabul edilmiştir. Tüm hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

 


Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum