HAYDİ ÇOCUKLAR SABAH KARANLIĞINDA OKULA

HAYDİ ÇOCUKLAR SABAH KARANLIĞINDA OKULA

Türkiye'de yaz saati uygulamasına devam edilmesinin olumsuz etkileri hem çalışan büyükler, hem de okula giden küçükler için devam ediyor. Elektrik tüketiminde...

A+A-

Türkiye'de yaz saati uygulamasına devam edilmesinin olumsuz etkileri hem çalışan büyükler, hem de okula giden küçükler için devam ediyor. Elektrik tüketiminde tasarruf amacıyla devam ettirilen yaz saati uygulamasının bir işe yaramadığı, tüketimin daha da arttığı belirtildi. 
Bakanlar kurulu kararı ile Avrupa ülkelerinin aksine 29 Ekim'i 30 Ekim'e bağlayan gece saatlerde değişiklik yapılmadı. Türkiye'de yaz saatinin devam etmesi sonucu özellikle Batı illerinde yaşayanlar, gün ağarmadan işe gitmek zorunda kalmaktan yakındı. Sabah ezanı saat 07.14'de okunurken Güneş 08.14’de doğuyor. Özellikle Bilecik’e fabrikalara işe gitmek zorunda olanlar, Sabah ezanıyla birlikte servislere binip sabahın karanlığında işe gitmek zorunda kalıyorlar. Özellikle ilkokula giden çocuklar, sabahın karanlığında evlerinden çıkmak zorunda kalıyorlar. Çünkü okul zili 08.20’de çalıyor. Daha güneş doğmadan evinden çıkmak zorunda olan çocukları, okulları yakın olsa bile velileri okula bırakıyorlar. Kış saati uygulamasına geçilmemesinin öğrenciler ve çalışanlar üzerinde büyük zorluklar meydana getirdiği görüldü. 'Enerji tasarrufu' amacıyla sürdürülen yaz saati uygulamasına devam edilmesine karşılık Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) verileri kasım ayındaki elektrik tüketiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 oranında arttığını ortaya koydu. Hem öğrenciler, hem de çalışanlar yaz saati uygulamasının hiçbir faydasının olmadığını belirttiler. 


Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum