MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

VER OY’UNU, AL PROMOSYONUNU

A+A-

Ülkemizde değeri hiç bilinmeyen, adeta yok farz edilen kesimlerin başında emekliler gelmektedir. Onca sene Devletine Milletine gece gündüz demeden çalışan, çalışırken bile doğru düzgün ücret verilmeyen insanlar, emekliliği hak ettiklerinde rahat edeceklerini sanırlar ama nafile. Avrupa ülkelerindeki emekliler rahat ederler ama bizim ülkemizde emeklilere rahat gün yoktur.

İki Bin yılından önce emekli olanlara intibak yasası çıkartıldı. Bir nebze de olsa maaşlarına zam yapıldı. Çok alana çok, az alana çerez parası. İki Binyılından sonra emeklilere de intibak yasası gündeme geldi. Kaç yıldır bekler dururuz fakat Hükümet kanadından hiç ses seda yok.  İki Bin yılından sonra emekli olanların maaşları aynı yerde sayıp duruyor. Yılda verilen iki enflasyon zammı ile bir kilo et bile alınmıyor. İntibak yasasını artık unuttuk, beklemez olduk.

Son iki yıldır emeklilerimizin umudu ile adeta oyun oynayanlar var, hala da oynamaya devam ediyorlar. Maaşlarına yeterince zam alamayan, intibak yasasından umudunu kesen emekliler, Hükümetten hiçbir şey istemez oldular. Gerçi isteseler de veren yok ya! Emekliler hükümetten hiçbir şey istemedikleri bir anda zamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ortaya çıkarak, emeklilere promosyon verileceğini söyledi. Bu söyleminin üzerinden 2 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen hala ortada bir icraat yok. Günümüzün Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere kendilerinin verdiği umudu nihayetinde sona erdirdi. Emeklilere Promosyon yok. Olsa bile çerez parası. Oysa hem 7 Haziran, hem de 1 Kasım seçimlerinde meydanlarda emeklilerin oylarını kapabilmek için ağızlarını doldura doldura emeklilere promosyon ödeneceğini bu adamlar vaat etmediler mi? Biz emekliler onlardan çıkıp ta Promosyon mu istedik. Siyasiler maalesef emeklileri her zaman olduğu gibi bu konuda da kullanmışlardır. Milyonlarca emekliye büyük bir beklenti içerisine sokup bunu bir siyasi ranta dönüştürmüşlerdir. Hükümet yetkilileri kendi havuz medyalarında çarşaf çarşaf sayfalarda emeklilere 900 TL promosyon ödeneceğini ballandıra ballandıra anlatmışlardı. Sahi ne oldu kuzum bizim emeklilerin promosyonları. Tabi emekliler yaşlı başlı insanlar. Hayatlarının son demine gelmişler. Promosyon veremesen de umudunu ver yeter, nasıl olsa oyunu alırsın değil mi?

2017 – 2018 bilemediniz 2019’da milletin önüne öyle ya da böyle mutlaka sandık gelecek. Bugüne kadar emeklileri kandıran siyasiler Banka Promosyonunu seçim sandığının üzerine koyup, “Ver Oyunu, Al Promosyonunu” diyecekler. Emekliler bir dahaki seçimlerde kandırılmaya kendinizi şimdiden hazırlayınız. Nasıl olsa kandırılmaya alıştık. Öyle değil mi?

Bu yazı toplam 2495 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.