HAYALET ORTAYA ÇIKTI

HAYALET ORTAYA ÇIKTI

Bilecik ilinin günlerdir merak ettiği "HAYALET" ortaya çıktı. 17-18 Şubat 2018 günlerinde Bozüyük Çalı Otelde 2 gün boyunca, Bilecik İlinin Marka şehir...

A+A-

Bilecik ilinin günlerdir merak ettiği "HAYALET" ortaya çıktı. 17-18 Şubat 2018 günlerinde Bozüyük Çalı Otelde 2 gün boyunca, Bilecik İlinin Marka şehir olması yönünde "ORTAK AKIL ÇALIŞMASI" ile ilgili bir afiş olduğu ortaya çıkan HAYAL ET ile ilgili olarak,  16 Şubat 2018 Cuma günü Vali Tahir Büyükakın başkanlığında lansman toplantısı yapıldı. Bilecik Valisi Tahir Büyük Akın, Belediye Başkanları, BŞEÜ Rektörü, İK11 Platformu üyeleri, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü, Sakarya Gazetesi sahibi ve Yazı İşleri Müdürünün de  katıldığı tanıtım toplantısında ilk sözü Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı aldı. Başkan Yağcı yaptığı konuşmada, "Bilecik yapmak istediklerimiz konusunda Ortak Akıl Toplantısı yapmaya karar verdik. Bugüne kadar Bilecik ili ilgili tespitlerimiz yaptık. Bu tespitleri nasıl hayata geçireceğimizin çalışmalarını konuşarak Marka Şehir Bilecik'i oluşturmak istiyoruz. 2013 yılında başladığımız çalışmalarımızda çok yol kat ettik. 2018 yılında çok daha iyiyiz. Herkesin katkısı olmasını istiyoruz. Bilecik mütevazi bir şehir. Herkesin ön yargılarından kurtularak, kucaklaşmasını, hep birlikte bir şeyleri başarmak istiyoruz. Dünden çok çok iyiyiz ve daha iyi olmak için ortak akla ihtiyacımız var. Ortak akılla, ortak hareket ederek Bilecik'imizi çok daha iyi yerlere getireceğimizden eminim" dedi. 

dsc_8134.jpg

Toplantıda ikici sözü Vali Tahir Büyükakın aldı. Vali Büyükakın konuşmasında, "Bilecik'e Vali olarak geldiğim günden beri, Bilecik'i ve insanlarını gözlemliyorum. Burada ne olur, ne olmaz, neler yapabiliriz diye çalışmalar yapıyorum. Geldiğim günden beri yatmadık, her akşam bir köyde, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet ettik, toplantılar yaptık. İlk geldiğimde gördüğüm en büyük eksiklik Bilecik'te sahiplenme sorunu vardı. Bunu aşabilmek için Belediye Başkanları ile görüştüm ve bu çalışmanın yapılması için onlarda bir heyecan gördüm. Bu da bizleri böyle bir çalışma yapmaya, Ortak Akılla Hareket etmeye yönlendirdi. Belediye Başkanlarının olmadığı çalışma, boş bir çalışmadır. Ortak bir ruh varsa başarı da vardır. Ortak aklın olmadığı yerde hiç bir şey olmaz. Bu tarihte de böyleydi günümüzde de böyle. Tarihte oyunu bozan, obadan çıkarılırdı. Bizim insanımız başı belaya girmeden çalışmıyor, hareket etmiyor. Başı belaya girmeden çalışmayı öğrenmeliyiz. Bugüne kadar daima kurumları muhatap almaya çalıştım. Çünkü kurum ve kuruluşlar şehirlerin hafızalarıdırlar. Valiler gelip geçicidir, mühim olanı, kalıcı olanı eserlerdir. Fakat eserlerde başladığı gibi kalmamalı devam etmelidir. Bugüne kadar Hayal ettiklerimizi bu iki günlük toplantıda gerçeğe dönüştürmenin çalışmalarını yaparız. Toplantımızın Bilecik'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

dsc_8201.jpg
 "HAYALET" projesinin ve afişinin ön plana çıkmasında büyük payları bulunan İK11 Platformu üysi Halil Altınay, "HAYALET" afişleri ile ilgili olarak, "Bilecik ile ilgili olarak herkesin bir şeyleri hayal etmesini istedik. Bizler bu yola çıkarken, birdik, afiş astık  yüz olduk, haberlerini yaptık 250 olduk, daha fazla sayılara da ulaşacağız inşallah. Bilecik için kurulan Hayaller inşallah gerçeğe dönüşecektir" dedi. Bilecik Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal'da söz alarak, "Herşey bir kıvılcımla başlar. 6 yıl önce marka şehir çalışması yapılmıştı. Bu çalışmada onun devamı olarak ortaya çıktı. Yapılacak olan iki günlük ortak akıl çalışmasında Bilecik'in değerlerinin ortaya çıkarılmasını diliyorum" dedi. 

dsc_8183.jpg
Bozüyük Çalı Otelde iki gün boyunca yapılacak olan " ORTAK AKIL ÇALIŞMASI" lansman toplantısında, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, BŞEÜ Rektörü İbrahim Taş, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı,  Bozüyük ve Bilecik TSO Başkanları da birer konuşma yaptılar.  

dsc_8152.jpg

Bu haber toplam 2560 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.