HASTA BAKIM KURSU AÇILIYOR

HASTA BAKIM KURSU AÇILIYOR

Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (OBSEM), ülkemizde çekirdek aile yapısının yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan yaşlı ve hasta insanların...

A+A-

Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (OBSEM), ülkemizde çekirdek aile yapısının yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan yaşlı ve hasta insanların sorunlarını gidermek ve onlara bakacak kalifiye eleman açığını kapatmak için Bilecik İşkur İl Müdürlüğü, Osmaneli Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile beraber “Yaşlı ve Hasta Bakımı Kursu” açıyor. Kursu,Öğretmen Hemşire Emine Öz Özkan verecek.

Ülkemizde, sanayileşme ve çekirdek aile yapısının yaygınlaşması ile birlikte yaşlıların yalnızlığa itilmesi ve bakımının yapılmaması, bakım yapacak kalifiye eleman bulunmaması nedeniyle, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi “Yaşlı ve Hasta Bakımı Kursu “nu açıyor. Birçok branşta eğitimler veren OBSEM, 2017-2018 eğitim döneminde, ihtiyaç ve taleplerin çoğalması üzerine OBSEM Merkezi’nde “Yaşlı ve Hasta Bakımı Kursu “ile vatandaşlara eğitim verecek.
“Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursu”nda; evde veya kurumda yaşayan yaşlı ve hastanın fiziksel psikolojik  ve sosyal ihtiyaçları ile ilgili bilgiler vermek, bilinçli davranmalarını, onlara rehberlik yapabilmelerini ve iyi iletişim kurabilmelerini sağlamak, bu alanda profesyonel bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmayı amaçlıyor. 560 saat uygulama ve teorik bilgilerin verileceği kursta; yaşlılığın tanımı ve özellikleri, yaşlıların rehabilitasyonu ve ihtiyaçları, yaşlıların günlük bakımı, hastanın gereksinimleri ve hijyen kuralları, hasta ünitesi ve hasta yatağı ile ilgili uygulamalar, yatak yarası tedavisi ve korunma yolları, sürgü, derece, nabız ve solunum, hastayı rahatlatma teknikleri ve kullanılan araçlar, hasta ve yaşlılarda beslenme, pansumanlar, kanamalar ve ilk yardım, suni teneffüs ve kalp masajı gibi çeşitli dersler gösterilecektir. Bu alanda kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı ve istihdam kolaylığı sağlamayı amaçlayan kursu, sağlıklı yaşam ve beslenme uzmanı Emine Öz Özkan verecek. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Hasta ve Yaşlı Hizmetleri sektöründe; Bakımevleri, Evde bakım, Hastaneler, Geronto-psikiyatri klinikler, Huzurevlerinde çalışabilirler.


Bu haber toplam 2853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.