HANIMEFENDİDEN SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE ZİYARET

HANIMEFENDİDEN SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE ZİYARET

Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün eşi Münevver Şentürk, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezini ziyaret etti. Vali Şentürk’ün eşi Münevver...

A+A-

Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün eşi Münevver Şentürk, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezini ziyaret etti. 
Vali Şentürk’ün eşi Münevver Şentürk, Osmaneli ilçesinde Kaymakam Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arif Elmas ve Belediye Başkanı Münür Şahin’in eşi Tomris Şahin tarafından karşılandı. Sürekli Eğitim Merkezine geçen Münevver Şentürk, burada imal edilen Tarihi Lefke bezi dokumalarını ve hediyelik eşyaları inceledi.

hanimefendiden-surekli-egitim-merkezine-ziyaret-4.jpg

Sürekli Eğitim Merkezi Lefke Bezi Dokuma hocası Gülay Durak tarafından bilgilendirilen Vali Eşi Münevver Şentürk; “Çok güzel ürünler. Tarihin derinliklerinden çıkarak günümüze gelmiş, dokumasıyla, desenleriyle tamamen tarihi ve yöresel ürün haline gelmiş Lefke bezi ürünlerinin hak ettiği değeri bulması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Osmaneli’nin ve Osmaneli insanının zenginlikleri adeta lefke bezi işlerinde bir araya getirilmiş. Bu ürünlerin dokunmasında ve işlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de Sürekli Eğitim Merkezi ve Tarihi Lefke Bezi ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Osmaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de destekleri ile açmış olduğumuz Süekli Eğitim Merkezimizde bugüne kadar yüzlerce bayan çeşitli iş kollarında kurs görerek meslek sahibi oldular. Tarihi Lefke Bezimiz ulusal ve uluslar arası bir değer sahip olmaya başladı. Geçiğimiz aylarda Rusya’da ve yine 2 hafta önce İstanbul’da Lefke Bezinden üretilmiş olan giyecekler podyumlarda tanıtıldı. Tarihi Lefke Bezi dokumasını ve ürünlerini daha da geliştirmek ve üretimini daha da artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.