GREV  KARARINI ASTILAR

GREV KARARINI ASTILAR

Osmaneli'de bulunan Elba Basınçlı Döküm Sanayi A.Ş ODÖKSAN fabrikasında çalışan ve Türk-İş'e Bağlı Türk Metal-İş Sendikasına üye olan işçiler...

A+A-

Osmaneli'de bulunan Elba Basınçlı Döküm Sanayi A.Ş ODÖKSAN fabrikasında çalışan ve Türk-İş'e Bağlı Türk Metal-İş Sendikasına üye olan işçiler 22 Şubat 2018 tarihinde Greve çıkıyorlar. Geçtiğimiz hafta içerisinde Osmaneli’de bir basın açıklaması yapan Sendikaya bağlı işçiler, Grev Kararını fabrikadaki işyerine astılar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Metal-İş Sendikası ODÖKSAN işyeri baş temsilcisi Hanefi Gökenç açıklamasında; "Sendikamız ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen Gurup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştır. Bakanlık tarafından görevlendirilen Arabulucunun da uyuşmazlığı çözemediğine dair rapor tarafımıza 17 Ocak 2018 tarihinde tebliğ edilmiştir. Bu sebeple 6356 Sayılı Yasanın 60. Maddesi uyarınca Osmaneli'de faaliyet gösteren ODÖKSAN fabrikasında Genel Yönetim Kurulunca 18 Ocak 2018 tarih ve 630 sayılı Grev ve Grev uygulama kararı alınmış olup söz konusu Grevin 22 Şubat 2018 Perşembe günü uygulanmasına karar verilmiştir. Grev ve Grev uygulama kararının 6356 Sayılı Yasanın 60. maddesi gereği işyerimize asmak suretiyle Grev Kararını ilan etmiş bulunmaktayız" dedi. 


Bu haber toplam 2857 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum