GAZETEMİZDEN VALİ BÜYÜKAKIN’A ZİYARET

GAZETEMİZDEN VALİ BÜYÜKAKIN’A ZİYARET

Erdallar Gurubuna bağlı olan, Sakarya Gazetesi, Yeni Bozüyük Gazetesi ve Osmaneli Haber Gazetesi imtiyaz sahipleri ve yazı işleri müdürleri, ilimize atanan...

A+A-

Erdallar Gurubuna bağlı olan, Sakarya Gazetesi, Yeni Bozüyük Gazetesi ve Osmaneli Haber Gazetesi imtiyaz sahipleri ve yazı işleri müdürleri, ilimize atanan Vali Tahir Büyükakın'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular. 
Vali Tahir Büyükakın'ın makamında gerçekleşen ziyarete, Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal,  Gazetemiz Sahibi Mehmet Erdal ve Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Erdem, Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal ve Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep katıldı.  
Erdallar Basın Kuruluşları Yöneticisi ve Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal Vali Tahir Büyükakın’a gazeteler hakkında bilgi vererek; Sakarya Gazetesi’nin 28 yıl önce Şadi Erdal tarafından kurulduğunu, oğlu Mehmet Erdal tarafından geçen yıl Osmaneli Haber Gazetesi’nin yayın hayatına başladığını, torunu 3. kuşak Kadir Erdal tarafından da Yeni Bozüyük Gazetesi’nin satın alındığını dile getirdi. 
Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal ise Vali Büyükakın’ın ilimizle ilgili ilk izlenimlerini sordu. Bilecik’in coğrafi, ekonomik ve sosyokültürel yapısı üzerine gelişen sohbetin ardından, ilimizde valilik görevine başlamasına ilişkin bazı anılarını paylaşan Vali Büyükakın, 30 Haziran’da Cuma namazının ardından göreve başlamasıyla ilgili bilinmeyenleri ilk kez anlattı.

Göreve başlamadan önce ilimizde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen Büyükakın şöyle devam etti:
"Bilecik'teki arkadaşlar Valilik görevimin başlamasından sonra makam aracını göndererek almaya gelmek istediklerini ilettiler. Ben bunu kabul etmedim ve kendi aracımla Bilecik'e geleceğimi, Cuma namazından sonra göreve başlayacağımı söyledim. Kocaeli'nden çıkmadan bir program yaptım ve bu programa göre Cuma namazını Kayı Boyu Camii'nde kıldıktan sonra makam aracıyla beni alabileceklerini bildirdim. 
Cuma günü öğlenleyin göreve başladım ama ben sabahtan Bilecik'e geldim. Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret ettim ardından Dursun Fakıh Türbesi'ne geçtim. Daha sonra Şeyh Edebali Türbesi'nde dua ettim. Cuma namazını Kayı Boyu Camii'nde kıldıktan sonra makam aracıyla birlikte Valiliğe geçtim" dedi. 
Vali Büyükakın'ın bu anlattıklarının mutluluk verici olduğunu ifade eden Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal, Şeyh Edebali'nin, Ertuğrulgazi'nin ve Dursun Fakıh'ın metfun bulunduğu ilimiz topraklarında bu önemli şahsiyetlerin felsefelerini idrak etmiş idarecilere Bilecik'in ihtiyacı olduğunu söyledi. 
Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'da Kocaeli'ndeki görevinden ayrılış esnasındaki konuşmada, yeni görev yeri olan Bilecik'i anlatırken Ertuğrulgazi, Dursun Fakıh ve Şeyh Edabali ile ilgili sözlerini manşete taşıdıklarını, Bilecik kamuoyu tarafından takdirle karşılandığını ifade etti.  
Bir süre daha sohbet ortamında geçen ziyaret hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi. 


Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.