DOKUZ KONAĞA ALTI YÜZ BİN TL HİBE

DOKUZ KONAĞA ALTI YÜZ BİN TL HİBE

Osmaneli’nin en büyük değerleri olan tarihi evleri ve konakları, Osmaneli Belediyesinin çabaları, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile birer...

A+A-

Osmaneli’nin en büyük değerleri olan tarihi evleri ve konakları, Osmaneli Belediyesinin çabaları, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile birer birer yenileniyor. 
Osmaneli’de Turizmin canlanması olmazsa olmazlardan olan tarihi evlerin ve konakların tadilatları devam ediyor. Osmaneli Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığından talep ettiği restorasyon ve uygulama yardımları 9 konak için onaylandı. Konakların restorasyonu için konak sahipleri ile sözleşme imzalandı. 

dokuz-konaga-alti-yuz-bin-tl-hibe.jpg

Osmaneli’de bulunan tarihi 9 konak için hibe krediler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenecek. Bunların haricinde Osmaneli Belediyesine ait 23 konağın restorasyon çalışmaları da devam ediyor. Konak sahipleri ile sözleşme imza töreninde konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “975 yıldır kesintisiz Türk şehri olan Osmaneli’nin geçmişten günümüze kalan birçok tarihi değeri var. Atalarımız bu güzel değerleri bizlere miras olarak bırakmışlar. Bu mirasa sahip çıkmak, onları korumak ve gelecek nesillere aktarmak da bizlerin görevi. Göreve geldiğimiz günden bu yana Osmaneli’nin tarihi değerlerine sahip çıkıyoruz. Belediyemize ait 23 Konağımızın yenileme çalışmaları devam ediyor. Yine bugün burada sözleşmelerini imzaladığımız 9 konağımız için Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan Hibe alıyoruz. Aynı şekilde tarihi kiliseyi Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla restore ettireceğiz. Osmaneli ilçemiz geçmişin mirasını üzerinde taşıyan, bu miras ile birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehirdir. Bu şehre burada yaşayan herkesin sahip çıkması gerekiyor” dedi. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Osmaneli çarşısını canlandırmak için de gerekli çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmaları da 2018 yılında büyük ihtimalle tamamlayacaklarını belirterek, “Osmaneli’nin merkezi olan Aynalı kahve ve civarı da yine eski hareketli günlerine dönecektir” dedi. 

dokuz-konaga-alti-yuz-bin-tl-hibe-001.jpg

 

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum