ÇANAKKALE DİRENİŞİ MEYDAN OKUMADIR

ÇANAKKALE DİRENİŞİ MEYDAN OKUMADIR

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı....

A+A-

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Eldemir; Çanakkale direnişi, milli iradenin bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesidir.  103 yıl önce yaşanan büyük direniş, sadece işgal kuvvetlerine karşı verilmiş bir savaş değildir.  Çanakkale direnişi, milli iradenin, Anadolu çocuklarının eliyle  özgürlük ve bağımsızlık için kendini feda ettiği muhteşem bir meydan okumadır.Bu meydan okuma, onlarca devletin  kurduğu dünyanın en büyük silahlı gücüne karşı yapılmıştır. Bu topraklarda yaşanan kutsal direniş  sayesinde  özgürlüğümüz, bağımsızlığımız ve geleceğimize hükmetme gücümüz elimizdedir.
Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok  önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma,  milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve  mücadele ruhunu vermiştir.
Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu  olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Bu  yönüyle  Çanakkale,  dün  olduğu  gibi  bugün  de,  milletimiz,  ülkemiz  ve  geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.
15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize göstermiştir.
Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize,  istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için  mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz
Bu  düşüncelerle, üzüntü  ve  gururu bir  arada  yaşadığımız  Çanakkale  Zaferi’nin  yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak  emanet eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun


Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.