ÇANAKKALE ZAFERİ, DESTANSI DİRENİŞİNİN SEMBOLÜDÜR

ÇANAKKALE ZAFERİ, DESTANSI DİRENİŞİNİN SEMBOLÜDÜR

CHP Bilecik Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.  Tüzün:...

A+A-

CHP Bilecik Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.  Tüzün: 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümünde Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
Çanakkale Zaferi, milletimizin esarete, tutsaklığa “dur” dediği, zalimlere karşı destansı direnişinin sembolüdür. 18 Mart, büyük önder Gazi Mustafa Kemal’in “Geldikleri gibi gidecekler” diyerek mazlum ülkelerin emperyalistlere karşı başkaldırışının işaret fişeğini ateşlediği gündür.
Tarihte örneğine rastlanamayacak bir destandır, Cumhuriyetimizin önsözüdür.
Milletimizin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı günlerde başkaldırışının, özgürlük, bağımsızlık ve onuru için dünyaya kafa tutuşunun ifadesidir.
18 Mart aynı zamanda Şehitleri Anma Günü olarak, din dil, ırk, inanç farkı gözetmeksizin canı ve kanı pahasına vatan topraklarını savunan şehitlerin, gazilerin saygıyla, sevgiyle, minnetle anıldığı kutsal bir gündür.
18 Mart, Mustafa Kemal’in önderliğinde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesiyle bağımsız, barışçı yeni Türk Devleti’nin ilk temellerinin savaş meydanlarında atıldığı gündür.
18 Mart, Türk Ulusunun etnik kökeni, dini, dili. mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için seve seve canını verebileceğini kanıtladığı gündür.
Çanakkale, dünümüzün namusu, bugünümüzün onurudur.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale’yi geçilmez kılarken şehit olan ve yan yana, omuz omuza kardeşçe yatan Mehmetçikleri, hayatlarını hiçe sayan gazilerimizi, cephelere sırtında cephane taşıyan cefakâr analarımızı, bacılarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor; sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.


Bu haber toplam 1392 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.