BİR KONAK DAHA YAŞATILACAK

BİR KONAK DAHA YAŞATILACAK

Osmanelinin tarihi konak ve evlerinin yaşatılmasına dönük projeler devam ediyor. Osmaneli Konaklarının Restorasyonu için Kültür ve Turizm bakanlığı...

A+A-

Osmanelinin tarihi konak ve evlerinin yaşatılmasına dönük projeler devam ediyor. Osmaneli Konaklarının Restorasyonu için Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından sağlanan Hibe Desteklerden biri daha gerçekleşti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in girişimleri ve destekleri ile Orallar Konağına proje uygulaması için Hibe Destek yardımı sağlandı. Orallar Konağı Hibe Destek sözleşmesi, Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak ile İbrahim Oral arasında Belediye Başkanı Münür Şahin’in makamında imzalandı. 

İmza töreninden sonra Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Yaptığı açıklamada; “Osmaneli konaklarını tekrar ayağa kaldırmak için vatandaşlarımıza Kültür ve Turizm Bakanlığından Proje Uygulama yardımı sağlamaya devam ediyoruz. İlçemizde devam etmekte olan 50 konağın Restorasyon çalışmalarına yenilerini ekleme gayreti içindeyiz. 2018 yılı için yapmış olduğumuz proje uygulama yardım taleplerimizden ilki bakanlıkça onaylandı. Orallar ailesinin eski konakları bu yardım ve ailenin katkıları ve de belediyemizin destekleri ile ayağa kaldırılacak. Osmaneli de tescilli 150 konaktan birini daha yaşatmış oluyoruz. Osmaneli çok kısa sürede turizmde kendinden ülke içinde ve dışında bahsettirecek” dedi.


Bu haber toplam 1606 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.