BİLECİK’İN HER YÖNÜYLE KONUŞULDUĞU BASIN MASASI BAŞLADI

BİLECİK’İN HER YÖNÜYLE KONUŞULDUĞU BASIN MASASI BAŞLADI

Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal’ın hazırladığı ve Moderatörlüğünü yaptığı Basın Masası programı, 13 Mart 2018 Salı günü...

A+A-

Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal’ın hazırladığı ve Moderatörlüğünü yaptığı Basın Masası programı, 13 Mart 2018 Salı günü yeni dönemine başladı.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem, Sedat Bayam ve Ramazan Kurtulmuş’un konuk olduğu Basın Masasının bu haftaki konusu, “Nasıl Bir Bilecik ve geçtiğimiz haftalarda yapılan Ortak Akıl toplantısı” idi.

Basın Masası Moderatörü Mücahit Erdal’ın, gazetemiz yazı işleri Müdürü Mehmet Erdem’e sorduğu “Nasıl bir Bilecik Hayal ediyorsunuz” sorusuna Mehmet Erdem, “Daha yaşanabilir bir Bilecik Hayal ediyorum. Bilecik’i hayal ederken Bilecik’in merkez ilçesini ve Bilecik’i bütün ilçeleriyle birlikte hayal etmek etmemiz gerekiyor. Öncelikle Bilecik’in tanıtılması konusu, Tarımı-Hayvancılığı, Sanayisi ve Tarih-Kültür Turizmi alanlarında çok iyi planlar yapılıp, belirlenecek olan bu ana başlıklarda yürünmesi gerekiyor. Örneğin Tarım alanında Bilecik ilinin çok iyi bir planlamaya ihtiyacı var. İlçe ilçe baz alınarak bu planlama yapılmalıdır. Osmaneli İlçemizde, Gıda Organize sanayi bölgesi, Pazaryeri ilçemizde Hayvancılık Organize bölgesi kurulabilir. Yine Sanayi alanlarında ilçelerdeki boş durumda olan OSB’ler çok iyi planlanarak, buralara hangi sanayi kuruluşlarının geleceği belirlenip o yönde çalışmalar yapılmalıdır. Bilecik Osmanlı’nın kurulduğu topraklardır. Bu toprakların tarihi çok iyi değerlendirilip, tanıtımı ulusal ve uluslar arası alanda yapılmalıdır” dedi.  Programda Mücahit Erdal’ın sorduğu Nasıl bir Bilecik sorularına, Sedat Bayam ve Ramazan Kurtulmuş’ta cevap verdiler. 

 

Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.