ÜNİVERSİTELERDEN OSMANELİ’YE BÜYÜK İLGİ

ÜNİVERSİTELERDEN OSMANELİ’YE BÜYÜK İLGİ

ru yol alan Osmaneli üniversitelerden projeler konusunda büyük bir ilgi var. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in de göreve geldiği günden bu yana...

A+A-

ru yol alan Osmaneli üniversitelerden projeler konusunda büyük bir ilgi var. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in de göreve geldiği günden bu yana ülkemiz genelindeki yaklaşık 20 Üniversite ile işbirliği içinde çalışması, bu konuda Üniversitelerin ilgisini Osmaneli ilçesine çekmiş bulunuyor. 

29104280_1999288930287640_5159510995407732736_n.jpg
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi idari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Prof Dr İsa İpçioğlu, Anadolu Üniversitesi hocaları Doç. Dr. Figen Onuksoy Çalışkan Doç. Dr. Hakan Çalışkan, Sağlık Müdürü Abdullah Tetik ve Remzi Öner ile birlikte Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof Dr Naci Gündoğan'ı ziyaret ettiler. 

29133059_1999288940287639_2606417340417441792_n.jpg

Dünyanın iki kıtadan oluştuğu dönemde büyük bir okyanus sınırları içinde yer alan Osmaneli’de, 600 milyon yıl ve 250 Milyon yıl arasında fosillerin bulunduğu, özellikle deniz canlılarının taşlaşmış kalıntılarına rastlanıldığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkmış durumda. O dönemlerde oluşan kayalar bünyelerinde birçok fosili de barındırmaktadır. Böyle tarihi bir zenginliğe sahip olduğu ortaya çıkan Osmaneli ilçesinde Doğa Tarihi Müzesi kurulması çalışmaları başlatıldı. Türkiye’de ikinci olacak olan müze ile ilgili olarak çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; “Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin bilimsel çalışmalarıyla, Osmaneli’nin okyanus olduğu dönemlerden kalma birçok fosile sahip olduğu belirlendi. Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof Dr Semra Günay özellikle yüksek lisans öğrencileriyle bölgemizde yaptığı çalışmalarda tespit ettikleri fosilleri bir müzede değerlendirmek için Osmaneli Belediyesine başvurmasıyla BEBKA destekli "Doğa Tarihi Müzesi" kurulması yönünde proje başlatıldı.
Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Hakan Çalışkan ve eşi Anadolu Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Onuksoy Çalışkan projemize büyük destek oluyor. Esogü Zooloji Müzesi'ni değerli hocalarımızla birlikte gezdik ve bilgi aldık.
Doç. Dr. Hakan Çalışkan tarafından hazırlanan müzede, hocamızın verdiği bilgiye göre; Anadolu Üniversitesinde Dönem dönem yaklaşık 1200 örneğin sergilendiği müzede böcekler, kabuklu canlılar, balıklar, sürüngenler, kuşlara ait örnekler ile birçok balık ve memeliye ait iskeletler büyük ilgi görmektedir. Müzeyi her yaş grubundan ziyaretçiler gezmekte, gelen ziyaretçilere, sergilenen hayvanlar hakkında bilgi verilmektedir.
Değerli hocalarımıza ve değerli Rektörümüze Osmaneli Projelerine destekleri ve misafirperverlikleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.