“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

KÜÇÜCÜK ATÖLYESİNDE SANAT ESERİ MAKETLER YAPAN YUSUF KAN;“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

A+A-

 

Osmaneli’de asıl mesleği Berberlik olan Yusuf Kan’ın yapmış olduğu sanat eseri maketleri göz kamaştırıyor.

Berberlikten arta kalan zamanlarında maket evler, konaklar ve süs eşyaları yapan Yusuf Kan’ı dükkânında ziyaret ettik. Berber dükkânının arkasında kurduğu küçük atölyesinde yapmış olduğu Maket evleri ve süs eşyalarını bizlere gösteren Yusuf Kan; “15 Yıl önce Gemi Maketi yaparak başladım bu işlere. Daha sonra Alçı Biblolar yaptım. Yaptığım işleri yeterince tanıtamadığımdan ve asıl mesleğim olan berberliğe zarar vermemek için bir ara bu işleri bıraktım. BEBKA’ DAN Osmaneli’nin tarihi evlerinin ve konaklarının maketlerini yapmam istenince tekrar başladım. Şu anda Osmaneli’nin konaklarının maketlerini yapıyorum.

osmaneli-evleri.jpg

Bunların yanı sıra duvar süs eşyaları, aplikler gibi değişik ürünler de yapıyorum” dedi. Maket yapım işinin zamana dayalı olduğunu, ufacık bir süs eşyasıyla bile bazen bir gün uğraştığını söyleyen Yusuf Kan; “Ben maketlerimi teknoloji kullanmadan klasik araçlarla yapıyorum. Lazer kesim aletleri var. Onlarla 10 dakikada kestiğim bir maketi, ben kıl testere ile bir gün uğraşarak yapıyorum. Enim yaptığım iş aynı zamanda sabır işi. Sabır ile emeği yoğurarak, sanat eserlerini meydana getiriyorum” dedi. Maketçiliğin geleceğiyle ilgili olarak da konuşan Yusuf Kan; 4 tane çocuğum var, bu işi onlara da öğretmeye çalışıyorum. İmkânlarımız daha iyi olsa, daha güzel eserler meydana getirebilirim.

osmaneli-evleri-2.jpg

Özellikle Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin Beyden bu konuda destek istiyorum. Belediyemizin sürekli eğitim merkezinde maketçilikle ilgili bir kurs açarsa, hem daha güzel imkânlar çerçevesinde güzel eserler meydana getirir, hem de çıraklar yetiştirebiliriz. Burada meydana gelecek eserleri de Osmaneli’mizin gelecekte turistik merkezi olacak olan İçmeler tesislerinde satışa sunabilir, hem belediyemiz, hem de bu işi yapanlar para kazanabilirler. Osmaneli’nin tarihi evlerinin, konaklarının restorasyonları bittiğinde, kilise’nin müze olarak hizmete girdiğinde Osmaneli’ne gelecek turist sayısında da artış olacaktır.

osmaneli-evleri-3.jpg

Gelecek turistlere yönelik olarak Osmaneli’ni tanıtıcı el işi sanat ürünlerini yapmaya şimdiden başlamalı, en azından bunun hazırlıklarını yapmalıyız diye düşünüyorum. Bu konuda da Osmaneli ilçemize büyük hizmetler yapan Başkanımız Münür beyden destek bekliyorum. Sürekli Eğitim Merkezi veya Belediyenin kuracağı bir atölye, hem bu işi yapanlar için, hem de Osmaneli için büyük bir şans olacaktır. Sayın Başkanımız Münür beyin de bu şansı bizlere ve Osmaneli’ne sunacağına inanıyorum” dedi.

osmaneli-evleri-4.jpg

Bu haber toplam 2290 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.