BAŞKAN ŞAHİN SELANİKLİLER DERNEĞİNDE

BAŞKAN ŞAHİN SELANİKLİLER DERNEĞİNDE

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Mefharet Göbekçi ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ile birlikte...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Mefharet Göbekçi ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ile birlikte Osmaneli Selanikliler Derneğini ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında Selanik göçmenlerinin yoğunlukta olduğu Camikebir ve Camicedit  mahallelerinde yapılacak hizmetleri hep birlikte istişare ettiklerini söyledi.

Başkan Münür Şahin, “Dernek başkanı Hasan Gür ve Dernek yöneticilerine, üyelerine ve Selanik göçmenlerine teşekkür ediyoruz. Osmaneli’de 1924 yılında mübadele yasasına göre büyük bir göç olayı gerçekleşiyor. Bu mübadele sonrası Selanik ve çevresinde özellikle Karacaova Bölgesindeki Türkler Osmaneli’ye, Osmaneli deki Hıristiyan nüfus Selanik'e göç ediyor.
Bu büyük göç olayı ile Türkiye'ye anavatanlarına dönen Selanik göçmenleri çektikleri zahmetleri, zulümleri, varlıklarını, servetlerini geride bırakarak Osmaneli'ye yerleşirler. Kendilerine Hıristiyanlardan kalan evler ve güzel bir bütünlük araziler verilir. Osmaneli Karasu ve Göksu vadisinden verimli tarlalar Selanik göçmenleri tarafından işlenir. Gelenek ve görenekleri, örf ve adetleri ile Osmaneli de büyük değişim yaratan Selanikliler yerli halkla çok çabuk kaynaşırlar.
Günümüzde Osmaneli Selanikliler, Yerli halk ve Köylerden gelen göçlerle birbirleriyle kaynaşmış olmasına rağmen Selanikliler geçmişteki değerlerini, örf ve adetlerini sürdürmüşlerdir. Osmanelililerin deyimiyle Çınar üzeri mahalle hala Selaniklilerin yaşam alanı olarak kabul edilmektedir.
Bu geceki Selanikliler Derneği ile bir arada sohbet ettik, mahallemiz ile ilgili projelerimizi değerlendirdik. Özellikle eski evlerin restorasyonu, sokak sağlıklaştırma, halı saha, dernek binası, Balaban Çeşmesi vb konuları takvime bağladık.
Dernek başkan, yönetici ve üyelerine ilgileri için çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
Başkan Münür Şahin mahalle gezilerinin bundan sonra da devam edeceğini, vatandaşlar ile Osmaneli’ye yapılacaklar konusunda istişarelerde bulunacaklarını belirtti. 


Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.