BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN  OSMANELİ TURİZMİNİ İNCELEDİ

BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN OSMANELİ TURİZMİNİ İNCELEDİ

Osmaneli Belediyesi bu değerleri ilçeye ekonomik katkı sağlayacak çizgiye çekmek için her imkânı değerlendiriyor.

A+A-

Osmaneli tarihi konakları, camileri, kilisesi, köprüleri, kale ve gözetleme kuleleri, sarnıçları, su kanalları, tarihi yolları, höyükleri, tümülüsleri, nekropolleri vb.bir çok tarihi ve kültürel varlıkları ile turizmde yükselen değer olmaya evam ediyor. Osmaneli Belediyesi bu değerleri ilçeye ekonomik katkı sağlayacak çizgiye çekmek için her imkânı değerlendiriyor.
Söğüt 740.Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri için Bilecik'e gelen üç dönem İstanbul Beyoğlu'da başarılı belediye başkanlığı yapmış ve özelliklede tarihi evleri ve eserleri örnek projelerle ayağa kaldırmış, şu anda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olan Ahmet Misbah Demircan Osmaneli’ye gelerek incelemelerde bulundu.

osmaneli-turizmini-inceledi-2.jpg
Bakan Demircan sabah saatlerinde Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerine uğrayarak, tesisler hakkında Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan'dan bilgi aldı. Tesisleri çok beğenen bakan, tesislerin daha da büyütülmesi için önerilerde bulundu,
Bilecik ve Söğüt Şenlikleri ziyaretleri sonrası dönüşte Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte tekrar Osmaneli ilçesine uğrayan bakan yardımcısına Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Şaban Güdem, Kadın Kolları Başkanı Sevcan Alkuş, yönetim kurulu üyeleri ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan eşlik etti.
Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifini ziyaret eden bakan Yardımcısı Demircan’a Kooperatif Başkanı Mehfaret Göbekçi bilgi verdi. Daha sonra restorasyonu tamamlanmış olan konakları ziyaret etti. Bakanlığın destekleri ile devam eden Kütüphane ve kütüphane cafe yatırım sürecinin hızlandırılmasını talep eden bakan yardımcısı, restorasyonu yapılacak olan Aya Yorgi Kilisesini ziyaret etti. Kültür Merkezi ve Açık Müze olarak hizmet görecek kilisenin restorasyonuna destek sözü veren bakan yardımcısı, içmeler tesislerine tekrar uğrayarak Osmaneli’den ayrıldı.

osmaneli-turizmini-inceledi-3.jpg
Belediye Başkanı Münür Şahin ve İlçe Başkanı Şaban Güdem Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'a ilçeye ziyaretleri ve verecekleri destekler için teşekkür ettiler.(Betül Aslan)

Bu haber toplam 3072 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.