AYNALI KAHVENİN AYNALARI PARLAYACAK

AYNALI KAHVENİN AYNALARI PARLAYACAK

Osmaneli ilçesinin simgelerinden, yapılış tarihi tam bilinmemekle birlikte Romalılar döneminden öncesine dayanan Aynalı Kahve’nin onarılmasına başlandı.Osmaneli...

A+A-

Osmaneli ilçesinin simgelerinden, yapılış tarihi tam bilinmemekle birlikte Romalılar döneminden öncesine dayanan Aynalı Kahve’nin onarılmasına başlandı.

Osmaneli Belediyesi tarihi konaklar ve evlerin onarılmasına başlandıktan sonra, Osmaneli’nin simgelerinden Aynalı Kahve’nin de onarılması işlemine başladı. Aynalı kahvenin onarılması ile ilgili olarak gazetemize konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Aynalı kahve Osmaneli’mizin simgesi. Yüzlerce, belkide binlerce yıllık bir mekân.  Tabi bunu fiziki olarak söyleyemiyoruz. 1876 yılında Osmaneli’de çıkan büyük yangında yanmış yerine yeni binası yapılmış. Fakat Aynalı kahve olarak her zaman var olmuş. Osmaneli’de başlatmış olduğumuz Turizm açılımınınen önemli parçalarından biri de Aynalı kahvedir. Geçmiş yıllarda, Osmaneli’nin merkezi konumunda bulunan Aynalı kahve, eski çarşıya hareket getiren bir yermişti. Öyleki Osmaneli’de adresler bile Aynalı Kahveye göre tarif edilirmişti. Osmaneli Belediyesi olarak burasını sahiplerinden kiraladık ve onarımına başladık. Aynalı Kahve yine aynı şekliyle kalacaktır. Kahvenin olduğu bölüm Millet Kıraathanesi, üst katına ise bir Devlet kurumunu getirmeyi düşünüyoruz. Böylece eski çarşımıza da bir hareket gelecektir. Tarihi konakların ve evlerin tadilatlarının bitmesi ile bu alan tam bir Turizm merkezi haline gelecektir. Yaklaşık üç ay gibi bir zamanda Aynalı Kahvenin tadilatını bitirip, hemşehrilerimizin ve Osmaneli ilçemize gelecek Turistlerin hizmetine sunacağız. Çok yakında Aynalı Kahve’nin aynaları tekrar parlayacaktır” dedi.

aynali-kahve.jpg

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum