AYDIN YILDIZ GÜVEN TAZELEDİ

AYDIN YILDIZ GÜVEN TAZELEDİ

Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı seçimi cumartesi günü Osmaneli Gölpazarlılar Derneği’nde yapıldı.  Seçimde tek adayın olduğu...

A+A-

Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı seçimi cumartesi günü Osmaneli Gölpazarlılar Derneği’nde yapıldı.  Seçimde tek adayın olduğu Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası mevcut başkanı Aydın Yıldız yeniden başkanlık görevine seçildi.

aydin-yildiz-guven-tazeledi3.jpg
Gölpazarlılar Derneğinde yapılan seçime Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Ticaret İl Müdürü Sinan Balta, Birlik Başkanı Halit Gölcan, Gölpazarı Esnaf Sanatkâr Odası Başkanı Fevzi Şen, Bilecik Giyim Odası Başkanı Haşim Balcı, Ak Parti İlçe Başkanı Mefharet Göbekçi, İyi Parti İlçe Başkanı Orhan Uğur, Saadet Partisi İlçe Başkanı Fuat Göcen, Halkbank Müdürü Osman Yurttaş, 2 Nolu minibüsçüler kop başkanı Serkan Gür 3 Nolu minibüsçüler başkanı Yaşar Mert, Osmaneli Esnaf Odası Eski Başkanı Mehmet Azapoğlu katıldı. 

aydin-yildiz-guven-tazeledi.jpg
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seçim töreni Esnaf ve Sanatkârlar Odasının daha önceki yıllarda yapılan faaliyet raporunun okunması ile devam etti.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin kongrede bir konuşma yaptı.

aydin-yildiz-guven-tazeledi1.jpg

Başkan Şahin: “Biz günlük yaşantımızı devam ettirirken bizim için ülkemizin geleceği için terör mücadele eden Suriye’de, Afrin’de Irakta terörü ülke sınırlarımızın dışında yok etmek kahramanca savaşan ordumuza Allah güç, kuvvet versin. Şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum öncelikle.

aydin-yildiz-guven-tazeledi2.jpg
Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile esnaflarımızın katılımı ile geziler ve projeler düzenledik. Yakın bir zaman içerisinde Taraklı, Beypazarı ve Safranbolu’dan daha güzel bir Osmaneli’ye sahip olacağız. 50 tane konağımızın restorasyonu yapılırken bir yandan tarihi çarşıyı canlandırma projemiz hayata geçiyor. Sorunlarınızı biliyoruz ve çözüme kavuşturmak için her zaman birlikteyiz” dedi

aydin-yildiz-guven-tazeledi6.jpg

Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız kongrede faaliyet raporunu okuyarak 12 yıl boyunca yapılan çalışmaları anlattı. Yıldız yaptığı konuşmada "Özel bir kanunla kurulan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Esnaf ve Sanatkârlar sahipleriyle bunların yanında çalışanların müşterek ihtiyaçlarına karşılamak mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak birbirleri ve halka olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak maksadı ile kurulan kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliğe sahip Meslek kuruluşlarına Esnaf ve Sanatlar Odası denir.

aydin-yildiz-guven-tazeledi4.jpg
Esnaf ve Sanatkârlar odamıza kayıtlı aktif üyemiz 406 kişidir. 1964 yılında ilçemizde kuruluşu gerçekleştirilen derneğimiz değişen 3153 nolu kanunla oda olarak çalışımlarına devam etmektedir. Oda faaliyetlerinin en iyi şekilde yürütme için 5362 sayılı kanunun 14.maddesi ile odamızın gelirleri belirlenmiştir. Odamızın kayıt ücreti ve yıllık aidatları asgari ücrete göre belirlenmektedir. Bu nedenle odamız üyelerinin aidatlarını zamanında ödemeleri durumunda gecikme zammı ve aidat birikimi önlenmiş olur.

aydin-yildiz-guven-tazeledi5.jpg
 Kısaca değinmek istediğim bir konuda 5362 sayılı kanunun 62 maddesi bu kanuna tabii esnaf ve sanatkârlarca üretilen mal ve hizmet tarifelerine bağlı bulundukları odalarca hazırlanır ve mensubu bulundukları birlik başkanları kurulunca onaylandıktan sonra yürürlüğü girer.
Değerli üyelerimiz almış oldukları tarifelerdeki genel hükümlere mutlaka uymalarını istiyoruz. Çünkü doğacak bir sorunlardan kendilerine bir zarar gelmesini istemiyoruz.
1999 yılında yönetim kurulu üyesi olarak odada ilk göreve başladım. 2005 yılında yapılan seçimde başkan olarak göreve geldim. Bu tarihten itibaren sizlere en iyi hizmeti sunabilmek için arkadaşlarımla çalışmaya devam ettim. Hepinizin bildiği gibi gönüllük bu tür kurumlarda olmaz olmazsa bir olgudur. Gönüllük geniş anlamı ile her hangi bir karşılık beklenmeden yapılanmanın içine olmak enerji, emek ve zaman verebilmek beklentisiz paylaşabilmek demektir.
Görev yaptığımız 12 yıl boyunca Osmaneli esnafını ve sanatkârını her platformda başarı ile temsil ettik. Bilecik'te sizleri daha iyi temsil edebilmek için diğer oda başkanlarımızın teveccühü ile başkan yardımcılığı görevine getirildim. Özellikle beni bu konuda destekleyen Gölpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fevzi Şen'e çok teşekkür ediyorum.
 Osmaneli'de turizm canlandırmak üzere esnafı turizm gelişmesi için yapılması gerekenler görüşmek üzere Mutlu İnsan Mutlu Esnaf Mutlu Turist projesinde yer alarak esnafımızla bir araya gelerek görüşmeler ve gezi gerçekleştirdik.
İlimizde düzenlenen Ahilik haftasında odamız yönetim kurulu üyesi ve 40 yıldır Osmaneli'de sobacılık mesleğini icra eden Mustafa Doğan yılın ahisi seçilmiştir kendisine buradan bir kez daha tebrik ediyorum.
Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Bizde bu düşünce ile iftar yemeği programında bir araya geldik.
Kosgeb'in küçük Ölçekli Esnafa yönelik sağladı sıfır faiz ile kredi imkânı konusunda esnaf arkadaşlarımızın faydalanabilmesi için oda olarak gereken destek ve bilgilendirmeleri yaptık. Sizler için mesaj sistemi ile bilgi vermeye çalıştım. Sizden ricam iletişim bilgilerinizi odamızda güncel tutmanızdır.
Son olarak yönetim kurulumuz 4 yıllık görevini burada tamamlarken yapılacak seçimlerin esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlısı temennisiyle göreve gelecek tüm arkadaşlarıma görevlerinde üstün başarılar diliyorum. " dedi.
Seçime tek liste halinde giren mevcut başkan Aydın Yıldız güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Yönetim kurulu üyelerine Kenan Yavaş, Salih Batum, Barış Azapoğlu, Mustafa Cenkiz, Ersin Uğur, Mutlu Orhan, getirilirken, Denetim Kurulu üyeleri ise; Harun Özdem, Ömür Özel ve Hüseyin Kümbet isimlerinden oluştu.

Bu haber toplam 2978 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.