İYİ PARTİ İLK KONGRESİNİ YAPTI

İYİ PARTİ İLK KONGRESİNİ YAPTI

İYİ PARTİ İLK KONGRESİNİ YAPTI : ORHAN UĞUR YENİDEN BAŞKAN

A+A-


İyi Parti Osmaneli İlçe Başkanlığı’nın birinci olağan kongresi yapıldı.  Osmaneli İyi Parti binasında gerçekleşen kongrede kurucu ilçe başkanı Orhan Uğur İyi Parti’de seçilen ilk ilçe Başkanı oldu.
İyi Parti Osmaneli  kongresinde Divan Başkanlığını İbrahim  Evcen yaparken Halil Söylemez, Erdal Taşgın , Ali Dinç divanda yer alan isimler oldu.

iyi-parti-ilk-kongresini-yapti--(3).jpg
İyi Parti Osmaneli Kongresine, İyi Parti Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, Pazaryeri İyi parti İlçe Başkanı Ender Metin, Gölpazarı İyi Parti İlçe Başkanı Levent Bilir, Cumhuriyet Halk Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, Osmaneli Şöforler Odası Başkanı Emin Çeşmeci, Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli Belediye Meclis Üyesi Ramazan Bozüyük katıldı.
İyi Parti Osmaneli İlçe Binasında yapılan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı okundu.

iyi-parti-ilk-kongresini-yapti--(8).jpg
İyi Partinin faaliyet raporu Orhan Uğur tarafında okundu ve ibra edildi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve Orhan Uğur birer konuşma yaptılar.
Aydoğdu konuşmasında ”Türkiye’de siyasette ciddi bir  boşluk var ve millet umut arıyor. Yeni bir isim, yeni bir heyecan arıyor. Bir iki parti ye mecbur kalmak istemiyor. Diyordunuz ki alternatif mi var kime vereceğiz, buyrun siz alternatif yol açıldı.Türkiye’nin önü açık hep beraber yürüyelim deme vakti geldi. Kongerimizin hepimize Cenabı Allah’tan hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

iyi-parti-ilk-kongresini-yapti--(6).jpg
Orhan Uğur ise yaptığı konuşmada “Partimize gönül vermiş siz değerli  iyi yürekli cesur dava arkadaşlarım. İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz. İyi insanları insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş-i Veli,Yunus Emre bu milletin iyi insanları arasından yetişti. Onlar insanlara iyiliği, iyi insan olmayı öğütlediler. İyiliğin peşinden koştular. İyi insanlar bu toprakları onurlandırdıktan sonra bu topraklardan o büyük Osmanlı Devleti doğdu. Bu devlet büyüdü üç kıtaya hakim oldu o insanların torunlarıyla, sarı saltuklar la gittiği yerlere sevgi kültürünü götürdü.’’Yaratılanı severim, Yaratandan ötürü’’ diyerek. Bizler bu inançla yola çıkıyoruz" dedi. Orhan Uğur Afrin harekatına da değinerek, "Değerli arkadaşlar sizlerin de bildiği gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri şu an da bizleri rahatı için Afrin’de terör örgütlerine karşı mücadele içinde bu harekatta şehit olan değerli mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum" dedi. 

iyi-parti-ilk-kongresini-yapti--(4).jpg
İyi Parti ilçe başkanı seçilen Orhan Uğur Osmaneli ile ilgili olarak da Belediye Başkanı Münür Şahin'e sorular yöneltti. Uğur konuşmasında "Bizler yerel siyasetçiyiz tabii ki eleştirilerimiz olacak yerel yönetime, belediyeye ve hükümete. Biz eleştirdikçe bazılarının zoruna gidiyor ama biz eleştirmeye devam edeceğiz. 2014 yerel  seçimlerinin  üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti. Seçimlerde bilbordlara bol bol vaat veren seçimi ufak bir farkla kazanan belediye başkanı sayın Münür  Şahin’e  buradan soruyorum;  En büyük vaadi ilçemizin nüfusunu 50.000 yapacağımdı. 2014 seçimlerine girmeden önceki  2013 nüfusumuz 21.195 iken 4 yıl sonraki 2017 nüfusumuz ise 20.973’e düşmüştür. Bu zaman içinde  222 kişi ilçemiz ve köylerimizden başka illere göç etmiştir. Sayın  Başkan ilçemizin nüfusunu 50.000 yapacağım derken 20.000’nin altına mı düşürmeyi hedefliyor.

iyi-parti-ilk-kongresini-yapti--(5).jpg

Başkanın bir vaadi de sanayileşmiş tarih ve kültür kenti Osmaneli hedefiydi. Seçimlerden 4 yıl  geçti. İlçemizde sanayi adına bu zaman zarfında 1 adet fabrika getirebildiniz mi ? Bizim gördüğümüz  hala getiremediniz. Daha çok açık olan fabrikalar kapanıyor. Seçim zamanı benim aram Koç Holding ve  aileleri ile iyi, Koç’un fabrikalarından getirteceğim diyen başkan, seçimden sonra bu vaadini de unuttu galiba. Kıymetli iyi insanlar, yine sanayi ile ilgili Selimiye köyündeki arazileri belediye sanayi alanına alarak sadece 1 sanayiciye 1000 dönüm araziyi peşkeş çekmiş diye demeyelim de acemilik yaptılar diye söyleyelim. İnşallah peşkeş çekmiş olmazlar. Burası  ikinci Akgün seramik  vakası olma yolundadır. Sizinde bildiğiniz gibi Akgün Seramik 12 yıldan beri halen atıl bir vaziyette bekliyor, fabrikası yapılmıyor. İl genel meclisi döneminde mahkemesi sonuçlandı inşallah 1 seneye yakın zamanda orası kullanılır hale gelecek. Sayın belediye başkanımız bizlerin eleştirilerine cevaben sizleri Allah’a havale ediyorum. Allah biliyor diye beyanlar veriyor. Sayın başkana soruyorum 2014 yılından bu yana belediyeye kaç  Ak Partili vatandaş alındı ? Alınan bu arkadaşlar hangi kadrolarda ne iş yapmaktadırlar? Yine AK parti yönetiminde kadın kolları ve gençlik kolları kadrolarından kaç kişi belediyenin taşeronu, şirketi  veya İş-Kur üzerinden çalıştırılmakta?

img_1741.jpg

Sayın belediye başkanı ve Ak Parti yöneticilerine buradan bu iki iddaaya cevap vermelerini bekliyorum. 1.si  Ak Parti binasını sabah açan akşam kapatan vatandaşın belediye personeli olarak maaşını belediyeden mi  yoksa Ak Parti ilçe teşkilatından mı alıyor ?  2.si yine Ak Parti adına yaptırılan çiçeklerin, bilbordların  faturalarını belediye  olarak 21 bin kişinin hakkı olan paradan mı ödeniyor yoksa Ak Parti İlçe Yönetimi mi ödemekte ? Partimizin iyi insanları değerli Osmanelili hemşehrilerime buradan seslenmek istiyorum  İyi Parti olarak gerek yerelde gerekse genelde iktidar olduğumuzda ilçemizde verdiğimiz bütün vaadleri harfiyen yerine getireceğiz. Ve bunlar gibi kul hakkı yemekten uzak duracağız. Buradan Osmanelili hemşehrilerimizi partimize davet ediyorum" dedi. 

iyi-parti-ilk-kongresini-yapti--(2).jpg
Osmaneli İyi Parti İlçe Teşkilatı şu isimlerden oluştu : Cemil Özkahya, Orhan Dinç,  Emre Sevim, Gül Üçpınar, Serkan Dinç, Gürhan Şahin, Ümit Çalış,  Saadet Er, Hüseyin Koz, Hasan Balım, Nilüfer Dinler , İbrahim Özen, Ahmet Akdaş, Osman Kalay , Büşra Sarıbaş, Selçuk Apak,  Esabil Ergül,Cengiz Kıvrak Yaşettin Karaoğlu, Halime Öztürk, Erdinç Özkul.

Bu haber toplam 4186 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum