718.KURULUŞ YILI MESAJI

718.KURULUŞ YILI MESAJI

 Bilecik  İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Osmanlı Devleti’nin 718. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Durmuş...

A+A-

 Bilecik  İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Osmanlı Devleti’nin 718. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Durmuş mesajında "Dünyaya adalet, hoşgörü, ilim, irfan, kültür ve medeniyet dağıtan Osmanlı Devleti, 718 yıl önce güzide ilimiz Bilecik ve civarındaki topraklarda hayat bulmuş, buradan da üç kıtaya ulaşmış, tarihimizin dünya tarihine en çok etkisi olan devletidir. Oğuzların Kayı Boyu’na kadar kökleri uzanan bu devlet, önce bir boydan beyliğe, sonra beylikten devlete, devletten de dalları üç kıtayı saran yüce bir imparatorluk ağacına dönüşmüştür.” dedi. Alparslan ile başlayan Anadolu’nun Türkleşmesinden itibaren siyasi, askeri, sosyal, kültürel ve iktisadi alanlarda büyük gelişmeler gösteren Türklerin bu birikimi Anadolu Selçuklu Devleti eliyle bir araya toplanmış ve Osmanlı Beyliği’nin bu mirasa sahip çıkmasıyla da günümüze kadar sürdürülmüştür.
Orhan Gazi, babasından devraldığı Beyliğin kurumlarını teşkilatlandırırken Selçuklu yönetim anlayışını model alarak kadim Türk devlet geleneğinin ve birikiminin Osmanlı Devleti bünyesinde yeniden hayat bulmasını ve köklü bir medeniyetin doğmasını sağlamıştır.
Bizler, Anadolu coğrafyasında bin yılı aşkın zamandır belirleyici unsur olmuş, bu toprakları vatan edinmiş, köklü devlet geleneğine sahip bir milletin varisleriyiz. Atalarımızın eliyle tesis edilen ve Osmanlı Medeniyeti adıyla anılan bu büyük mirasın sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz.
Osmanlı’nın yaşadığı gelişmeler tüm dünyanın yol haritasını çizmiştir. Unutulmamalıdır ki, Ulubatlı’nın cesareti, Akşemseddin’in bilgeliği ve Fatih’in dehasıyla Osmanlı İstanbul’a, dünya ise yeni bir çağa adım atmıştır. Devlet yönetiminde şefkati, savaş meydanında kahramanlığı elden bırakmayan Osmanlı İmparatorluğu, bütün devletler için mükemmel bir örnek teşkil etmektedir.
Osmanlı Devleti’ni hiçbir zaman rahat bırakmayan, yıkılması sürecinde rol alan şer güçler ve bunların içimizdeki iş birlikçileri, bugün de aynı entrika ve planlarla aziz milletimizin bekasını tehdit etmeye devam etmektedirler. Bugün bizlere düşen, atalarımızdan miras kalan devlet geleneğine, vatan ve millet sevgisine sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi korumak ve şer odaklarına karşı yılmadan mücadele etmektir. Geçmişte yaşananlardan ders almak ve aydınlık geleceğe hep birlikte yürümektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Osmanlı Devleti’nin kuruluş gününü kutluyor, bize bu mirası bırakan başta Ertuğrul Gazi ve o sancağı elinden düşürmeyen 36 Osmanlı Sultanını rahmet ve minnetle anıyorum."

 


Bu haber toplam 1822 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.