57. ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ

57. ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103'üncü yıldönümü anma törenleri kapsamında  ''57. Alay Vefa'' yürüyüşü gerçekleştirildi. Vali Tahir Büyükakın'ın...

A+A-

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103'üncü yıldönümü anma törenleri kapsamında  ''57. Alay Vefa'' yürüyüşü gerçekleştirildi. 

57.-alay-(1).jpg

Vali Tahir Büyükakın'ın teşrifleriyle gerçekleşen 57’nci Alay Vefa yürüyüşüne 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 2. Jandarma Eğitim Tugay komutanlığında vatani görevini yapan askerler, gençler ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

57.-alay-(5).jpg

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Çanakkale'de ve 81 il merkezinde 57. Alay ve şehitler adına düzenlenen ''Vefa yürüyüşü'' kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, şöyle konuştu: 

57.-alay-(2).jpg

''Kahramanlar savaşı olarak Türk ve dünya tarihine geçen Çanakkale Cephe Savaşı, 1 milyona yakın verilen büyük kayıpla birlikte çarpışmaların şiddetine bakıldığında insanlık tarihinin şahit olmuş olduğu en büyük savaş ve kahramanlık destanlarından biri olduğu unutulmamalıdır. Bu vatan kolay kazanılmadı. Eğer bugün burada rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsak, şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir, işte buda gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır." dedi

57.-alay-(3).jpg

Katılımcıların ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüşü, Şeyh Edebali Türbesinde sona erdi. Burada devam eden program, Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara çorba ikramı ile son buldu.

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.