MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

SENARYOYA BUYURUN

A+A-

24 Haziran seçimleri ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu takvimi açıkladı. Bu takvim içerisinde en çok merak edilen konu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için verilecek 100 Bin imza.

Yüksek seçim kurulunca açıklanan takvime göre, verilecek imzalar ile aday olacaklara, seçim kurullarına kimliklerle başvurulacak, adaylar için düzenlenen formu imzalatılacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verme günü 4 Mayıs 2018 Cuma günü mesai saati ile başlayacak ve 8 Mayıs 2018 Salı günü mesai saati ile sona erecek. Cumhurbaşkanı adayları için vatandaşların imza verme süresi 5 gün.

Şimdi gelelim senaryolara.

CHP İyi Partinin seçime katılabilmesi için 15 vekilini emaneten İyi Parti’ye gönderdi. 15 Vekil için CHP Gurup Başkanvekillerinin düzenlediği ve 15 vekilin de yer aldığı basın toplantısını izledim. İyi Parti’ye giden vekillerin suratından düşen bin parçaydı. Hatta bazılarının gözünde yaş vardı. İyi Parti’ye giden vekillerin ben gönülden gittiklerini zannetmiyorum. Cisimleri bedenleri İyi Partide olsa da, bence ruhları hala CHP’dedir. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ta başından beri 100 Bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağını beyan ediyor. Ya bu beş günlük sürede 100 Bin İmza toplanamazsa? Ya da toplanan imzalar YSK tarafından kontrolde eksik çıkartılırsa ne olacak. Kolayı var değil mi? CHP’de gelen 15 vekil ile gurup kuran İyi Parti, 20 vekilin imzası ile Cumhurbaşkanı adayı gösterilir. Günlerdir CHP’nin çatı aday gösterme yönünde bir mücadelesi var. Çatı aday konusunda da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi öne çıkmış durumda. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu konuda Meral Akşener ile görüştü. Herhalde görüşmenin ana konusu da, Meral Akşener’in Abdullah Gül konusunda ikna edilmesi idi, fakat Akşener ikna olmadı Cumhurbaşkanı adayı olduğunu üzerine basa basa deklare etti.  Abdullah Gül konusunda ikna edilemeyen Meral Akşener, 100 Bin imzada sıkıntı yaşarsa, CHP’nin eline, avucuna düşmüş olmuyor mu? CHP’den iyi partiye giden emanet vekillere, CHP tarafından verilecek bir talimatla Meral Akşener’in adaylığı konusunda imza verdirilmezse ne olacak.  Sen bizim dediğimize gelmiyorsan biz de sana gönderdiğimiz emanet vekillerimizi geri çekiyoruz, veyahutta imza verdirmiyoruz denilirse ne olacak? Bakınız siyasette olmaz diye bir şey yoktur. Rahmetli Demirel’in dediği gibi “Dün Dündür, Bugün Bugündür” Biriside çıkıp Meral Akşener’e, “Arkadaş biz senin ve partinin seçimlere girmesini sağladık fakat sana Cumhurbaşkanlığı adaylığı sözü vermedik. Bizim Adayımız bir başkası ya sende bu çatı adayı kabul et ya da Cumhurbaşkanlığı için bizim sana emanet verdiğimiz vekillerin imzasını unut” derlerse ne olur acaba? Şeytanın Avukatlığını yapmış olmayayım ama 100 Bin İmza toplanamazsa veya bir sıkıntı çıkarsa, 15 vekilin imzasında sıkıntı çıkmayacağının garantisi var mıdır?

Yahu böyle olacak diye bir şey yok. Benim ki sadece bir senaryoydu. Bugünlerde herkes bir senaryo yazıyor ya, bir tane de ben yazayım dedim. 

Bu yazı toplam 2314 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum